И някои бременни трябва да отслабват

Оценете статията

Склонните към напълняване жени не трябва да пренебрегват физическите упражнения и да се отказват от диетите по време на своята бременност. Така те не само увеличават вероятността да родят здраво дете, но и ще намалят собственото си тегло, заявяват учени от университета на Мисури в Сейнт Луис, цитирани от Zdrave.bg

Разумното отслабване по време на бременност не травмира формирането на организма на бъдещото дете, поясняват те.
Специалистите са анализирали състоянието на 96 бременни жени, 39 от които са спазвали диета за контролиране на теглото, а 57 са приемали само диабетични продукти. И двете групи са правили всекидневна 30-минутна гимнастика.

Жените които са се занимавали със спорт и са спазвали диета по време на бременността, не само са отслабнали, но и са родили деца с нормално тегло. Жените с наднормено тегло, които не са се занимавали със спорт, са родили деца с тегло 3,5 и повече килограма.
Тези, които активно се занимават със спорт, са с по-нисък риск за необходимост от цезарово сечение и развитието на диабет от втори тип, допълват изследователите, цитирани от Ройтерс.

Zdrave.bg

Клюки.вс препоръчва и:

1 коментар to “И някои бременни трябва да отслабват”

  1. ulita agopian

    Дек. 01. 2009

    tai kato sam bremenna moje li da iam bonboni 6okoladi i drygi sladki ne6ta ot diabeti4en magazin 6e navredat li ne6to na ploda

Добавете коментар