Вирусът папиломи

Оценете статията

112Вирусът папиломи предизвиква брадавици и бенки при 90% от хората.
Често жени след 30-години забелязват по кожата си нови бенки или брадавици. Наречени са от лекарите папиломи. Появяват се където пожелаят – на клепача, на деколтето, под мишниците, на гърдите. Намират си място не само по кожата, но и по слизестата обвивка на устната кухина, на гласовите струни, в пикочния мехур, на устните. Има случаи, където се появява и по половите органи. Те могат да навредят на слизестата обвивка на стомаха и червата. Активизират се при влошаване на здравето. За голямо съжаление доста често се срещат при млади хора, като това им докарва много страдание не толкова заради нарушаване на img_kojenсъстоянието на организма, но повече заради промяна на външния вид. Въобще не са безобидни. Могат да се разпространяват и да заемат все повече място по кожата. Има вероятност да доведат и до кръвотечение. А някои папиломи от доброкачествени могат да осигурят на човек посещение в онкологията. Колкото и рядко да става това, не трябва да се рискува със здравето. Много са опасни папиломите на половите органи.
Папиломите представляват кожно доброкачествено образование. Възниква заради попадане на „вируса на човешкия папилом“. Той разрушава организма, прониква в него и външната му проява е във вид на бенки и брадавици. Някои хора на практика са здрави носители на вируса. Той може спокойно да си дреме в организма ви с години, докато имунната ви система не отслабне от такива вредни навици като пушенето, пиенето на алкохол.
През лятото е много опасно, защото папиломите могат да бъдат провокирани и от слънчевия загар.
Съвременните медици са категорични, че папиломите трябва да се премахват.
За такива случаи има лазер и изгаряния. Изгарянето на папилом е болезнено. И за съжаление след известно време той може да се появи отново.
Има и няколко метода от народната медицина за тяхното лекуване. Тя предлага изчистване на всички вътрешни органи с помощта на треви и други продукти с природен произход. Желателно е да се консумира натурален мед поне една лъжичка на ден. Полезни са също и пресните сокове, плодове и зеленчуци.

Клюки.вс препоръчва и:

1 коментар to “Вирусът папиломи”

  1. Иванка

    мар. 11. 2013

    правих си цитонамаска и съм 3 А група гледаха ме на Колкоскоп и ми взеха Биопсия резуплата от Биопсията е Ектоцервикс:папилом. Какво значи това и какво трябва да се прави от тук нататък ?

Добавете коментар