Цветен кът за благополучие у дома

Цветен кът за благополучие у дома
4 (80%) 1 vote

Feng_shui_garden_3Цветята и растенията в дома не влизат в декорацията му само. Според Фън Шуи, цветята имат способността да поглъщат негативите, донесени от нас в къщи. Освен това са чудесно носители на атмосфера и уют. Мощни източници на Чи, което е естествената енергия според китайската философия, изпълваща вселената, те изпълват цялото помещение с жизнена енергия. Здравият човек притежава хубаво Чи, докато болният – лошо. За да стимулирате притока на жизнена енергия, можете да използвате цветята в дома си, заедно със законите на Фън Шуи.

Когато създавате цветни композиции се придържайте към цветя, които имат еднакви изисквания за отглеждане. Не е добра идея да съчетавате бързо растящи с бавно, защото едните ще нарушат развитието на другите.

Друго, което трябва да имате предвид при подбора на растенията е формата на техните листа. Острите листа са с голямо съдържание на Ян, което олицетворява мъжкото начало, при което кара енергията Чи да се движи бързо.

Обратно – кръглите листа са отражение на женското начало – Ин. И JadePlant3където има цвете с кръгли листа, Чи ще тече бавно. Ако успеете да съчетаете хармонично тези две начала, то тогава ще получите така желаното благополучие в дома. Цветовете също влияят на стимулирането на жизнената сила Чи.

Ако сложите червени цъфтящи цветя в южната част на стаята ще подобрите емоционалния фон и ще подпомогнете обществения си живот. Засадете сини цвете и допълнете с бели в северния ъгъл. А за да реализирате плановете си, може да ви помогнат оттенъците на зеленото, особено поставени на източен прозорец или просто в източната част на стаята, по този начин поставен зеленият цвят се асоциира с ръст и развитие.

Искате ли да заздравите романтичната си връзка, то трябва да попълнете западната част на стаята с бяло цъфтящи растения.

Вземете си три нови цветя и ги сложете в кухнята си, така ще имате свеж приток на Чи, което пък ще спомогне подобряването на здравето ви, както и ще увеличи богатството ви.

Прясно отрязаните цветя в спалнята ще донесат свежа енергия във връзката с партньора.

Ако смятате, че ви липсва късмет, цветята могат да ви помогнат и в това начинание. Не ги оставяйте да увехнат напълно преди да ги смените.04183

За възстановяване от прекарана болест или просто добро общо здравословно състояние на децата е добре да сложите зелени растения в детската стая. Броят им трябва да е нечетен, растенията трябва да са закупени наскоро и да са свежи.

Умствената умора може да преборите, като подобрите циркулацията на Чи, а това ще стане, като поставите голямо растение в саксия, в близост до вратата на кабинета или до мястото, където работите.

Не слагайте кактуси и други подобно бодливи растения на югозападната страна, защото тя се характеризира с човешките взаимоотношения. Сухите растения на практика не влияят на равновесието на дома ви.

Най-важното е, да не забравяте да премахвате праха от цветята, за да не се събира енергия на застой във вашия дом. Тази енергия прави хората отпуснати, апатични и без желание за промяна, без капка енергия.

В изкуствените цветя няма никаква положителна сила от гледна точка на китайската традиция, затова ги избягвайте за украса на дома. А и понеже им липсва всякаква жизнена енергия, от тях се правят венци за гробовете. Така че трябва много внимателно да обръщате внимание и на цветята, които отглеждате в дома си, за да се радвате на успех, здраве и любов у дома.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар