Боя за коса от нова поколение – Иноа

Оценете статията

Л’Ореал пуснаха нов вид боя за коса на пазара, която няма нищо общо  със стандартните амонякови бои. И съответно направи истинска революция във фризьорството. В началото на годината още се появи “Иноа”. Амонякът, който се съдържа в обикновените бои за коса, работи на принципа на проникване в косъма и на неговото раздуване, което пък кара плочките на косъма да се отворят и така оцветителите да стигнат до вътрешността му. И това е моментът, при който косъма се уврежда безвъзратно. Да не говорим за неприятното усещане на скалпа, причинено пак от амоняка. В новата боя обаче е премахнат амонякът и се замества от нов алкален агент. И той отваря плочките на косъма, за да могат да проникнат оцветяващите вещества, но много по-малко, без да подува косъма и дава възможност на косата да се изсветли с три тона. Използваният агент е много по-нежен към косата и кожата на главата, и не мирише на нищо. Но вече съществуват множество без амонячни бои, които правят това и са предпочитани от жените, които искат да запазят косите си здрави по-дълго време. При “Иноа” съществено предимство е голямото наличие на минерално олио. Всъщност цялата боя е на базата на масла, а не водна основа, каквито са повечето бои до момента.

Точно това олио има заслугата за по-засилено оцветяване, като изтласква оцветяващите активи към вътрешността на косъма. Или с други думи казано, олиото, което засилва оцветяването, позволява да се употребява много по-лек алкален агент, а не на амоняк. Благодарение на това масло или олио, цветовете, които се получават са точни и трайни и тъй като боята е толерантна към основните аминокиселини и липидния филм на косъма, косата се превръща в мека и блестяща феерия. И вместо косата да се уврежда, докато се боядисва, то тя се подхранва.

Но за разлика от другите бои, “Иноа” се нанася по специфичен начин, както и отмива по същия специфичен начин. Ето защо като за начало, ако искате да останете доволни е добре да се доверите на специалист, който може да работи с тази боя.

Клюки.вс препоръчва и:

3 коментара to “Боя за коса от нова поколение – Иноа”

 1. АЛБЕНА СИМОВА

  окт. 15. 2010

  Моля, напишете ми от къде мога , да видя тоновете на боята в близък план.
  От къде мога, да я купя ?
  Каква цена има ?
  И колко струва?

 2. Екатерина Янкова

  Ное. 12. 2010

  Моля ,кажете ми след като косата е била третирана с амонячна боя , дали е подходящо да започна да я боядисвам и иноа, дали не трябва да бъде приложена на нетретирана коса.Колко струва поддръжката с такава боя месечно?

 3. eli

  Дек. 04. 2011

  mnogo mi haresva otkade moga da si kypq tazi boq ili da si pora4am.

Добавете коментар