Топ 5 на най-абсурдните реплики за захранването на бебетата

bebeМного може да се спори относно методите на захранване на бебето – кърмаче. Някои майки предпочитат поне до шестмесечна възраст да дават на детето си само кърма. Други пък смятат за нормално бебето да се захрани със сокче още след първия месец. Трети пък са толкова педантични откъм хранене и захранване, че до шестмесечна възраст не дават на бебето дори вода. Това обаче е една много дълга и сериозна тема, а ние от Мамита-бг решихме днес да ви занимаем с нещо по весело. Събрахме за вас най-абсурдните реплики за захранването на бебетата и ги подредихме в класация. Някои от тях са наистина безумни.

Номер 5

Мама 1: Бебчо е на пет месеца и още не съм го захранила
Мама 2: Че то от какво живее тогава?!?

Разговорът е между две майки и е публикуван във форума на bg-mamma. Тук личи какви огромни различия може да има в разбиранията на две майки – едната предпочита само да кърми бебчо поне до шестия месец, а другата смята, че е невъзможно човешко същество да живее без обикновена храна.

Номер 4

Педиатърка ме посъветва да започна захранването на 4 месеца с картофено пюре с малко прясно мляко

Тази реплика е типичен пример за скудоумието на някои педиатри в България. По-запознатите майки тук сигурно ще изпаднат в потрес и истерия как е възможно да се дава прясно мляко на пеленаче и още повече – с картофено пюре. Разбира се, всяка майка сама има право да прави избора за своето дете.

Номер 3

Съветват ме да въведа бобеца и лещичката е менюто на 6-месечното си бебе

Някои педиатри може и да ви убеждават, че няма нищо лошо да храните бебенцето си с боб и леща, но повечето специалисти категорично ги отхвърлят поне докато детето не навърши годинка. Семейство бобови са както полезни, така и трудни за храносмилане и често вредят на стомаха на възрастния, а камо ли на бебчето.

Номер 2

Бебето вече е на осем месеца, дай му да си хапне рибка

Тази абсурдна реплика, или по-скоро съвет, заслужено се бори и за първо място в нашата класация. Рибата определено е полезна за човека, но е твърде рано осеммесечно човече да се храни с риба. Особено ако бебето все още не е захранено, какъвто е бил случаят при тази абсурдна реплика. Според специалисти риба може да се дава на детето едва след навършване на 10 – 12-месечна възраст. Иначе живакът, който се съдържа, особено в по-мазните риби, може да увреди нервната система на бебето.

Номер 1

На 3-месечното си бебе давам само готвена манджа, каквато ние ядем

Репликата е на санитарка от Шейново, която разказва пред няколко майки как е отгледала сина си. „Като сваря манджата за нас и обера рядкото отгоре, слагам го в шишето и синът ми си го омита цялото. Ушите му плющят!” Ето на това му се вика захранване.

Коментарите оставяме на вас!

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *