Как да се държим в гинекологичния кабинет? (САМО за мъже)

Първият преглед на жена ви по време на бременността задължително трябва да включва и вас – Бъдещия татко. Да, струва ви се ужасно, опасно, по-лошо и от среща със зъболекаря, но искате или не – трябва да го направите. Дори не си и помисляйте да пропуснете първата консултация на половинката си и прегледа с ехограф, където ще видите плода. Ще ви го натякват до живот!

Докато чакате…

Дръжте се естествено! Да, неловко е да седите сред толкова жени, повечето от които бременни. Но ако ги зяпнете с отворена уста, няма да стане по-добре. Трудно ще намерите и „настолно четиво” за мъже точно пред гинекологичен кабинет. Най-много да се почувствате още по-неловко, след като се зачетете в някоя от брошурите на масата. Най-добре си говорете с жена си за прегледа и за това, което предстои да се случи.

Не пипайте нищо… освен ръката на жена си

Естествено е да се чувствате като слон в стъкларски магазин, след като влезете в кабинета. Затова ви съветваме най-учтиво – не пипайте нищо! Лекарските инструменти са си на гинеколога. Това не са детски играчки! Дори и да забележите някъде болтче за завинтване, не се изкушавайте! Общо взето – стойте си мирно.

Успокойте се!

Не гледайте втренчено, когато жена ви се качи на така нареченото „магаре” – гинекологичния стол. Да, странно е. Още по-странно е колко небрежно жената си съблича дрехите и се качва на „страшния стол”. Първите секунди ще ви се сторят като екзекуция. Преодолейте го!

Без излишни коментари

Докато акушерката измерва коремчето на жена ви, забравете за шегите. Остроумните коментари от типа на „Уау, кога стана толкова голям!”, яко ще ви закопаят, след като излезете от кабинета. Докато протича прегледът и жена ви е на „магарето”, не подхвърляйте възмутителни реплики от типа: „Гадост! Какво е това там?!?”. Прегледът е стряскащ, но жена ви не е извънземно и няма нищо по-различно от другите жени!

Питайте!

Сега вече можете да питате! Когато видите бебето на ехографа (или не го видите), чувствайте се свободни да задавате всякакви въпроси. Ако не можете да го видите, помолете пак да ви го покажат! Нали затова сте отишли – за подкрепа и за да видите бъдещата си рожба!

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *