Три лесни начина да научите детето на чужд език

Чуждите езици започват все повече да се превръщат в задължителни за учене от малките деца. Вярно е, че колкото по-отрано започнат малчуганите да свикват с чуждата реч, толкова по-лесно ще усвоят езика. Но когато детето усеща, че го прави по задължение, то вътрешно бойкотира обучението си. Затова и много деца отказват да учат. Но ако подходите с повече творчество и креативност, ученето на чужди езици за вашето дете може да му се стори като детска игра.

1. Кабелната телевизия е ваш пръв приятел

Възползвайте се от сателита или кабелната телевизия, за да помогнете на детето да възприеме по-лесно чуждия език. Детските анимационни филмчета са много подходящи за този случай. Слушайки своите любими анимационни герои, детето свързва картината с речта – действието с думите, и по този начин само нагажда превода. Ще се изумите колко нови думи и дори цели фрази ще научи малчугана след месец следене на любимото си филмче по Cartoon Network.

2. Интерактивни игри

Колкото и да ни се иска да откажем детето от компютъра, това е невъзможно. Днешното поколение е поколение на технологиите. Но вместо детето да играе безсмислени или агресивни игри в интернет, можете да му намерите по-полезно забавление. В нета се предлагат различни игри, свързани с любими анимационни герои на децата. Хубавото е, че те са интерактивни – инструктират детето вербално, с различни фрази, които то неминуемо заучава.

3. Системата LeapFrog

Системата LeapFrog е специално пригодена за изучаване на езици за деца от 4 до 8 години. Това е книжка, която учи децата да четат и отново залага на вербалния принцип. Със специална показалка детето посочва дадена дума от книжката, а показалката я произнася. Това е един от най-успешните съвременни подходи за изучаване на чужди езици от малки деца.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *