Какво е общото между спермата и грейпфрута?

Оценете статията

На пръв поглед няма нищо общо. Но тези, които знаят какво съдържа спермата и грейпрутът, ще ви кажат, че и семенната течност, и цитрусовият плод съдържат специално вещество, което удължава човешкия живот.
Спермидинът е особено полезен за организма, защото помага за растежа и съзряването на клетките. Благодарение на него човешкото тяло се отървава от всички опасни отпадъци, които постоянно, по една или друга причина, се натрупват в ядрото на клетката.
След множество изследвания учените са стигнали до извода, че абсолютно всички многоклетъчни и едноклетъчни организми, които се развиват в хранителна среда с допълнително добавен спермидин, живеят много повече от останалите, които не приемат от същото вещество.
И макар все още да няма официално становище по въпроса колко е полезен спермидинът за човешкото тяло, изследователите съветват всички да правят повече секс и да включат в ежедневното си меню поне един грейпфрут.
Ако в бъдеще се направят необходимите изследвания, спермидинът със сигурност ще бъде използван в производството на лекарствени продукти, които освен оздравителни функции, ще имат и удължаващи живота свойства.
бутони към социални мрежи

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар