Как се бута детска количка по българските калдъръми?!

Едва ли има някой, който да не е на мнение, че българската майка е героиня. Изстрадала, изправена пред какви ли не мъчения от безпаричие и липса на средства, с които да нахрани и облече детето си. Ежедневно юнашката българска майка е подложена на системен тормоз от държавата. Не стига всичко това, ами и в моментите, когато тя иска да изведе детето на разходка, за да разпусне, отново се сблъсква с поредната българска простотия.

Дупките!

Каква категория трябва да имаш, за да управляваш това безмоторно превозно средство – детската количка?! Из родните калдъръми се оказва почти невъзможно да разходиш бебето си в количката, без да загубиш поне едно колелце от нея. Дупките не са само по българските пътища, а и по тротоарите, алеите, паветата. Мамите буквално слаломират с количките си край зейналите процепи, за да не потрошат и малкото, което е останало от превозното средство на бебчо.

„Малкият не беше навършил още десет месеца, когато се наложи да му купим друга количка. Първата остана съвсем без колелета и се изпочупи заради дупките по улиците. Откъде да извадя още 400 лв. с мизерното си майчинство”, жалва се една от изстрадалите майки пред „Мамита.бг”.

Дупките обаче далеч не са единственият проблем на българските мами!

Мисия невъзможна

Мисия невъзможна се оказва придвижването на мамите с колички из местните супермаркети, например. Там никой не е помислил за тях – няма приспособления за детски колички и майките са принудени да изкачват минимум двайсет стъпала с дете и детска количка на ръце. „В мола има ескалатор, но никой не се е сетил да изгради приспособление и за колички”, възмущават се жените.

Така е не само в търговските центрове. Автобуси, влакове, тролеи, обществени заведения, административни сгради, жилищни блокове дори. Никой не е помислил за майките и абсурда, пред който са поставени – да не могат да изведат детето си навън в детска количка.

„Мога само да кажа, че живеем в една шибана държава, с шибани управници”, справедливо заключват майките.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *