Коя е идеалната играчка за вашето мъниче?

Със сигурност не компютърът! Често майките се лутат и губят в избора на най-подходящата играчка за нейното дете. Тя трябва да му е интересна, да го забавлява, но и да го развива по някакъв начин. Затова учените са направили поредица от проучвания сред децата, които да покажат коя е идеалната играчка за тях.

И познайте какво – тя не струва никак скъпо. Това е пластилинът! Оказва се, че той е колкото евтин, толкова и интересен за малчуганите. Освен че той е перфектното решение за наближаващата студената зима, когато децата няма да могат да са навън, пластилинът „моделира” и творческите умения на детето. Различните формички, които малчуганите си правят, провокирали изследователските интереси на децата. За тяхното развитие от особено значение е фантазията им непрекъснато да работи. А това лесно се постига с пластилин

Мъничетата обожават да моделират фигурки чрез пластилин именно защото той не ограничава въображението им.

Освен пластилина, друг много подходящ метод да отделите детето от компютъра са цветните моливи. Те също са евтини и ще ви помогнат да задържите детето на едно място. Особено подходящи са през зимата. Лист хартия и няколко цветни молива са достатъчни, за да привлечете вниманието на детето. Предложете му да нарисува летен пейзаж за позитивно настроение. Или пък просто да изрисува това, което вижда през прозореца. След това не пропускайте да залепите рисунката на видно място – така ще го амбицирате да продължи.

А после – току-виж сте открили един талантлив скулптор или художник у вашия малчуган…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *