На какво да заложим в банята според Фън Шуй?

Домът е мястото, където се събира цялата енергия на човека, тя се концертира в предметите, в тяхното разположение, в цветовете. Затова според изкуството Фън Шуй домът трябва да е устроен така, че да не „краде” от вътрешната сила и енергия на човека, а да му вдъхва спокойствие и романтика.

Много сме писали за Фън Шуй и за „правилата” на обзавеждане според източното изкуство. Как трябва да подредим спалнята, дневната, можете да прочетете ТУК. Но за банята също има Фън Шуй „закони”, които ще ви помогнат да „енергизирате” сетивата си.

В какъв цвят?

Особено препоръчителни са цветовете на пролетта при влюбените двойки. Ако сте семейни, заложете на зеленото, небесно синьото, кремавото, за да са хармонични отношенията ви. Макар червеното да се смята за романтичен цвят, той е по-скоро агресивен, затова го избягвайте.

Отходният канал

Ако тоалетната и банята са заедно, трябва да внимавате с разположението. Тъй като тоалетната е отходният канал за мръсната енергия на човека, никога не поставяйте огледало срещу нея. Иначе според Фън Шуй то ще е проекция на негативната енергия и ще отнема силата ви. Освен това, винаги затваряйте капака на тоалетната – не само от естетична гледна точка, но и за да не поглъща любовта.

И накрая – заложете на свещите и бамбука. Няма да сгрешите!

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *