Кои са най-подходящите хобита за бременни

Освен от болежки в кръста, чести позиви в тоалетната и бушуващи хормони, бременните страдат и от… скука. Повечето майки излизат в болничен още в самото начално на бременността и в следващите девет месеца си търсят подходящи занимания. Някои започват да се занимават с плетене, други – шият, а трети не си намират нищо подходящо. Затова ви подбрахме в класация най-подходящите хобита за бременни.

5. Плетене

На последното пето място поставихме плетенето, не защото е последно по важност, а просто защото се възприема като старомодно. Всъщност обаче плетенето е много подходящо по време на бременност, тъй като то успокоява. Освен това, може да е перфектното начало за подготовката на дрешките на бъдещото бебе.

4. Самоделни бижута

По форумите за майки самоделната изработка на бижута особено се предпочита. Тя е по-съвременна и отговаря на интересите и суетата на днешната мама. Недостатъкът тук е, че едва ли ще изработите бижута за шедьовър и в един момент къщата ви може да се напълни с ненужни джунджурийки. Спомнете си за Сюзън от „Отчаяни съпруги”, която се занимаваше със самоделни бижута – тя не беше никак добра в това и бижутата не й послужиха за нищо. Разбира се, в тяхната изработка има голям чар и освен това, доказано действат ободряващо на бъдещите майки. Затова и ви препоръчваме самоделните бижута.

3. Папие-маше

Папие-маше е вид изкуство и в превод означава „намачкана хартия“. За направата му са ви нужни само хартия, брашно и вода. Избирате си един предмет и започвате да лепите върху него хартия с помощта на смес от брано и вода. След като изсъхне, отчупвате хартията в средата – получава се „клонинг” на избрания от вас предмет.

2. Декупаж

Вече ви запознахме с предимствата на декупажа. Повече за това изкуство моцете да прочетете ТУК. Ще добавим и че според някои специалисти декупажът действа успокояващо не само на бременната, но и на бебчо в корема.

1. Гоблени

Разбира се, на първо място ще поставим гоблена. Едва ли има майка, която да не се е занимавала с този вид ръкоделие. Някои психолози дори ги препоръчват за лечение на нерви. Освен това, в шиенето на гоблени няма нищо сложно и крайният резултат винаги е задоволителен. Ръкоделието действа релаксиращо, отпускащо и затова горещо го препоръчваме като хоби №1 за мамите.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *