Възможно ли е да запазим семейното щастие?

Преди всичко трябва да знаете, че насила хубост не става. Т.е. ако прекалено дълго се чувствате нещастни в семейните си отношения и нищо не помага, то просто вече няма какво да запазвате.

Но ако се обичате и искате да сте заедно, да живеете наистина щастливо, има начин това да се получи. Няколко лесни трика ще ви помогнат да съхраните любовта си и най-вече – да се карате по-малко. Вярно е, че в спора се ражда истината, но с него се ражда и враждата.

Научете се да правите компромиси

Изтъркано е, нали? Тук не говорим за компромиси от типа на прошка за изневяра или нещо по-сериозно. Правете компромиси в ежедневието и за дребните неща, защото именно те ни правят щастливи. Или ако днес нещо стана „на вашата”, обещайте му, че утре ще постъпите така, както той иска. И изпълнете обещанието си!

Лист с надпис „Нека да живеем щастливо”

Залепете плакат с надпис „Нека да живеем щастливо” в дневната. Според психолози това е метод, който изключително добре се отразява дори на най-проблемните двойки. Така че колкото и абсурдно да ви звучи, направете го и ще усетите разликата.

Признайте си грешката

„Аз съм виновна” – колкото и да ви трудно, понякога се налага кажете тези три думички. Особено ако мъжът ви е прав, той веднага ще „омекне”, чуе ли вашето извинение. Така вие ще му покажете, че оценявате мнението му и че сте наясно, че и вие може да сгрешите.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *