Къде да търсим детегледачка?

Намирането на идеалната детегледачка понякога може да ни изглежда като мисията невъзможна. Къде да я търся? Дали е квалифицирана? Дали е надеждна, ще се справи ли? Трудно е да повериш детето си на напълно непознат. Понякога обаче предпочитаме това, пред варианта със свекървата. Ако, така или иначе, нямате възможност да поверите малчугана на баба и дядо, ви се налага да намерите идеалната бавачка. Но къде да я търсим?

Интернет обяви, вестници…

Можете да пуснете обяви в интернет и в друго средство за масова комуникация или пък вие да се отзовете на такава обява. Особено интернет предлага богатство от възможности и със сигурност много хора ще се поинтересуват от вашата оферта. За съжаление, нямате никаква гаранция за тях – те не кандидатства чрез агенция, трябва само да ги проверявате.

Агенция

Агенциите за детегледачки наистина предлагат надеждни и проверени кадри. Можете да бъдете сигурни, че ще ви направят няколко предложения, от които поне едно ще е точно като за вас. Минусът тук е, че излиза много скъпо – веднъж плащате завишения хонорар на бавачката, веднъж – хонорар на агенцията. Ако обаче можете да си позволите това скъпо удоволствие, не се колебайте, няма да сгрешите.

Бюро по труда

Тук вече цените са „по-народни”. Нещо повече – в Бюрата по труда от известно време работят по специални програми за безработни. Наемат жени в трудоспособна възраст, които да помагат на майките. Най-хубавото е, че държавата поема осигуровките на детегледачката, както и отпуските. Тук недостатъкът е в това, че тези жени са бавачки по „принуда” – не защото искат, а защото нямат друг избор.

От роднини и приятели

Най-често, когато препоръката за детегледачка е от близък, то тя наистина си струва. Вие вече сте крачка напред, тъй като имате информация за предишния й опит, за отношението и към децата. Проблемът е, че бавачката може да е идеална за вашата приятелка, но не и за вас. Всяка майка има различни изисквания за детето си. Ако детегледачката не ви допадне, ще се поучи и неловката ситуация да уволните човек, препоръчан от близък или роднина.

Очаквайте утре в Мамита.бг още полезна информация за детегледачките и по какви критерии да ги подбираме.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *