КАК да изберем идеалната детегледачка?

Запознахме ви с местата, където можете да попаднете на идеалната детегледачка за вас и вашето дете. Днес ще ви дадем няколко съвета относно въпросите, които трябва да зададете на потенциалната ви нова бавачка. Това са няколко стандартни, но и задължителни въпроси, те ще ви насочат да вземете окончателното решение и да прецените това ли е идеалната детегледачка.

Години

Разбира се, важни са годините. А в днешно време вече е трудно да прецениш възрастта на жената според визията. У нас битува мнението, че най-подходящата детегледачка трябва да е между 35 и 45, но често търсени са и тези над 45-годишна възраст. На Запад тийнейджърките може и да се котират добре като бавачки, но родните младежи не са толкова отговорни.

Здравословни проблеми

Задължително попитайте за здравословни проблеми. Най-добре – поискайте медицинско. У нас това трудно се възприема като практика, но вие трябва да се застраховате. Представете си, че наемете жена, която е болна от сифилис или още по-сериозна заразна венерическа болест?!

Образование и предишен опит

Ако сте попаднали на детегледачка с педагогическо образование, сте щастивка. Но това не е най-важното. Предишният опит, особено ако е богат, също е от съществено значение.

Възгледи, религия

Не забравяйте, че тази жена, освен да наглежда детето ви, и ще го възпитава. Дори това да не влиза в уговорката, неминуемо нейният мироглед ще се отрязва на детето. Ако сте религиозни, добре е тя да изповядва вашата религия, за да се чувствате по-сигурни.

Реакция при кризи

Много важно е да знаете дали бавачката е надеждна в критични ситуации. Задайте й няколко казуса. „Как би постъпила, ако…” – и дайте за пример случка от ежедневието, проблем, който и вас често е спохожда; Находчивостта е много важна.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *