Как да „разширим” жилището си?

Понякога имаме чувството, че живеем в кутийки. Панелните жилища постоянно ни напомнят, че съжителстваме с още сто семейства в едно затворено пространство, тъй като стените са тънки и всичко се чува. Новото строителство пък залага на малки стаи, където едва събираме гардероб и спалня. Има обаче няколко трика, които ще ви помогнат да се чувствате „по-нашироко”, макар само оптически. Някои от идеите ни пък реално ще освободят повече място у дома, и то по оригинален начин.

Висящи шкафове под тавана

Шашаво, нали? Всъщност няма нищо странно и изчанчено, просто досега не сте се сещали. Един висящ шкаф на тавана в хола например може да стои много оригинално, ако го съчетае цветово с цялостния интериор в стаята. Там можете да слагате дрехи, които не са за сезона или вещи, които рядко влизат в употреба.

Хол на две нива

Това също е много оригинална и модерна идея. Напоследък все повече навлиза като интериорно решение холът да бъде повдигнат на две нива. Създава се оптична измама за повече простор, а в подиума можете да слагате различни вещи, като го оформите като чекмедже.

Заложете на светлото и райетата

Тук вече става дума за реална визуална заблуда. Ако стаята е малка, тя задължително трябва да е в светли тонове. Райетата пък, както знаем, създават илюзия за обем.

Огледала

Не пренебрегвайте и огледалата. Те също „лъжат окото”, като заблуждават, че стаята „продължава” и след стените. Сложете например едно голямо и няколко малки огледала във витрините. Ефектно е!

Голяма картина

На малка стая й отива голяма, а не малка картина.

Внушителните размери на картината създават илюзията за по голямо пространство.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *