Каква дрънкалка е най-подходяща за вашето бебе?

Дрънкалката играе особено важна роля в живота на вашето бебе. С нея шега не бива. Особено за пеленачетата до шестмесечна възраст дрънкалката е единственото им занимание. Нещо повече – тя развива както мозъка, така и двигателните им способности. Бебето започва само да посяга към нея, да си я търси и да в хваща.

В различните месеци детето гледа на тази играчка по различен начин, както и дрънкалката различно се отразява на поведението му. Така например в началото тя развива само неговата чувствителност към допир. След около месец бебето само започва да я взема от ръцете на мама, да я изучава с уста и прочие. Затова вие трябва да сте сигурни, че избирате най-подходяща дрънкалка за бебчо.

Висяща дрънкалка над кошарката

Висящите дрънкалки са много подходящи и са препоръчителни, защото развиват умението на бебето да следи предметите. Различните играчки от дрънкалката се движат в кръг и това възбужда любопитството на бебето. Допълнителен плюс е, ако и дрънкалката „пее”. Те са подходящи за най-ранната възраст на бебето.

Дрънкалка за ръце

Когато мъникът вече е на няколко месеца, висящата дрънкалка трябва да „слезе на земята”. Тя трябва да е удобна за детето – да може да я хваща лесно, да не тежи. И най-важното – да не се разглобява на съставните си части, защото така има опасност бебето да погълне някоя част.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *