Вижте как децата ни затъпяват от Фейсбук

Скоро мозъците на новото поколение няма да бъдат на гънки, а вместо тях там ще има кабелчета. Да, децата ни са умствено окабелени, защото са Фейсбук-поколение. Те буквално се раждат с интернет и животът им занапред минава под ръководството на нета, на Фейсбук, YouTube и всички останали социални мрежи.

Как става това?

Лесно! Знаете ли, че над 80% от днешните младежи предпочитат да научат урока си от YouTube, където евентуално могат да намерят подходящо клипче по темата? Друг е въпросът дали видеото отговаря на истината и какво точно биха могли да научат от него. Така обаче се затъпява. Вместо детето да разчита на собствените си знания и умения, то не може да си каже и името, без първо да е проверило в Гугъл. Домашните се пишат само с помощта на търсачката, рефератите се копват от интернет, а докато Чичко Гугъл пише домашни, детето сърфира във Фейсбук.

Днешното поколение вече е пристрастено към Фейсбук. Статистика сочи, че има деца, които на ден изпращат по 900 съобщения чрез социалните мрежи. Докато не го направят, те не се чувстват добре. Във Фейсбук се присъединяват към странни и малоумни групи, подкрепят безсмислени каузи или играят във Фармвил. Сами се досещате, че нищо от тези неща не може да обогати вашето дете.

Фейсбук-поколението не знае да играе истински игри, които предполагат движение, но умее да „копае”, да „сервира” в собствената си кръчмичка, или да си има собствена мафия. Но така освен, че децата ни затлъстяват от заседналия живот, те и затъпяват.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *