Преинсталиране на уиндоус 7

windows 7Какво да направите, ако се налага да извършите преинсталиране на уиндоус 7?

1. Най-първо се поставя инсталационният диск в устройството и рестартирате компютъра.
2. След като компютърът ви е засякъл буут записа, ще ви се изведе запис, че трябва да натиснете кое да е копче на клавиатурата, направете го.
3. След като сте натиснали клавиша, се стартира инсталирането на уиндоус 7 и компютърът си подготвя файловете, които са му необходими за новата ОС.

Системата преминава през няколко фази, за да стигне до преинсталиране на уиндоус 7. 1. Първа фаза на инсталацията:
Първата фаза включва избор на език, на който искате да се извърши инсталацията. Избира се от Language to install. Има и други формати, като Time and currency format , което представляват регионални настройки и ето защо в този случай те ще са Bulgarian (Bulgaria). И натискате Next.

Появява се прозорец, който ви казва, че имате възможност да поправите счупения вече уиндоус 7. Но в случая натискате преинсталация. Изчаквате малко,след което се появява прозорец, на който може да изберете изданието на уиндоус 7, което желаете да преинсталирате. След това натискате Next. Трябва да знаете, че изданието, което изберете, трябва да има съществуващ сериен номер.
Следва да приемете лицензното споразумение. То представлява споразумение за лиценз между вас, като потребител и Microsoft като търговец. Ако ви се занимава, може да го прочетете, но задължително се слага на него отметката и натискате бутона I accept the license terms и после натиснете.

След това следва да изберете вида инсталация. Може да е два вида: Надграждане /Upgrade/ от предишна версия или Custom, т.е. по избор на потребителя.

Идва ред на избора на дял, на който да направите преинсталиране на уиндоус 7. Ако имате готови конфигурирани дялове, избере един от тях, но имайте предвид, че ви трябват минимум 16 GB за 32-битовата версия на системата и 20 GB за 64-битовата.
Ако не сте създали дяловете, това става много бързо с програма, която има на самия диск. След това само натискате на избрания от вас дял и давате Next.
И така преинсталирането на уиндоус 7 започва, изчаквате малко. След като приключи първият етап от инсталацията, уиндоус ще ви каже, че трябва рестарт и сам се рестартира или ако не, вие сами след 10 секунди го правите с натискане на Restart Now. Следва буутване след рестарта, но от вас не се очаква да пипате нищо.

След като преинсталирането е приключило, компютърът отново се рестартира сам и следва зареждането на нормалният екран вече на уиндоус 7.

Докато се стартира, уиндоус ще провери сам какви са функциите на видеокартата, както и колко е бърза.

Сега вече си имате чисто нов уиндоус 7 след като преинсталирането му. Трябва само да си създадете потребител и име на компютъра, което може да направите в прозореца, който ще ви се изведе след пълното стартиране на новия уиндоус 7.

След това уиндоус ще ви поиска серийния номер на версията, който, ако желаете, може да не въвеждате веднага, но след 30 дни вече ще е задължително, за да активирате системата.
Ще ви се изведе и прозорец, в който трябва да въведете някои регионални настройки като час, дата и часова зона. След като го направите, натиснете Next. Следва настройки на мрежата, ако сте я изключили, както трябва и да е, ще трябва да изберете една от трите опции: домашна, служебна или публична.

Следва настройка на мрежата, ще трябва да въведете DNS, порт или друга информация, която ще е нужна на новият уиндоус, за да може да се върже към Интернет. След като сте готови, екранът сам се сменя. И с това преинсталирането на уиндоус приключва и вече си имате нов-новиничък. Прозорецът се затваря сам, не е нужно да пипате нищо, може евентуално да поиска да се рестартира, за да присвои добре настройките.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *