Девойки абортират с мушкато

Да абортираш с мушкато. Това е един от най-разпространените методи за спонтанен аборт сред млади майки. Тийнейджърките не искат родителите им да разбират, че са бременни, но нямат и средства за нелегален аборт. Затова прибягвали до услугите на лечителки-самозванки, които им преписвали стари „изпитани” рецепти, за да им помогнат да пометнат.

Наскоро подобна немарливост едва не уби 21-година ромка. Жената имала вече две деца, а била бременна в третия месец с трето. Затова решила да се допита до местната знахарка, която й препоръчала лист от мушкато. Ромката приела „лекарството” и скоро усетила силни болки в корема, след което получила обилен кръвоизлив. Приели я в Спешното в тежко състояние. Отървала се на косъм от смъртта, но желанието й се осъществило – абортът бил успешен.

Друг случай. Тийнейджърка отива при знахарка, за да й помогне да абортира. Самозванката й направила кюртаж с гумена тръба, но тъй като имало усложнения, момичето трябвало да стои с тръбата в продължение на два часа, за да изтекат от нея „остатъците”. Тийнейджърката била приета в болницата в критично състояние и с опасност за живота. Вероятността да има деца оттук нататък е минимална.

В 21 век знахарките използват всякакви подръчни средства, за да осъществят аборта или да помогнат на жената сама да пометне. Използват дори вретена, опасни билки и в повечето случаи те са смъртоносни.

Нелегалният аборт у нас струва около 40 лв. – там никой няма да те пита кой си, откъде си и имаш ли 18 години. Но и никой няма да се погрижи за теб!

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *