Идеята тим билдинг

тимбилдингДобрият ръководител се стреми да управлява своите подчинени с такт, разбиране и дипломатичност, той има стратегия за мотивация и поощряване и изгражда стабилни служебни отношения. Много често при цялото старание на ръководството работата не върви. Причините за това могат да бъдат комплексни или дълбоко скрити. Да изградиш сплотен и продуктивен екип е предизвикателство и дело на успешна стратегия и далновидно, аналитично мислене. Когато служителите мислят за общото благо, а не се опитват да изпъкнат за сметка на влошаване отношенията си с останалите, добрите резултати не закъсняват. Идеята тим билдинг е точно тази – да накара служителите на дадена организация да мислят за общите цели и общия резултат.

Тийм билдинг включва различни дейности, игри и мероприятия целящи да заздравят личните отношения между участниците в колектива, да ги сплоти и да им даде възможност да се научат повече един за друг, да се опознаят в по различна среда, различаваща се с ежедневните им срещи. Тези инициативи се планират и организират не просто и само за забавление, тяхната цел е да се увеличи продуктивността на екипа в дългосрочен план и да се подобри работата на всеки един от участниците. Чрез тим билдинг се подобрява работната атмосфера, създават се приятелства и се изгражда силен екип, изпъкват силните и слабите страни на колектива като такъв. Консултантите в областта могат да изготвят работен анализ, личностни профили на всеки един от служителите, индивидуална стратегия и подход, съобразени с естеството на материята и работната цел.

Тим билдинг е не просто игра или разходка в парка, той е плод на усилена работа, организация, планиране, анализи, стратегии, наблюдение.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *