Сашо Дойнов погребал дъщеричка и сам отгледа сина си

Сашо Дойнов е имал дъщеричка, която почива от порок на сърцето

Само Дойнов таи голяма мъка в себе си. Актьорът е преживял най-лошото – да надживееш детето си. Днес той се радва на 23-годишния си син, но мъката по починалата му дъщеричка още пари сърцето му.

Малко хора знаят, че Сашо Дойнов е загубил дете. Когато бил на 21 години, актьорът се влюбил луда в своя колежка. Тя била първата му голяма любов, Мис Черно море – красивата актриса от ВИТИЗ – Магда. Оженили се и Магда му родила момиченце. Дъщеричката му обаче живяла само няколко месеца и починала от вроден порок на сърцето.

Сашо Дойнов

Малко хора знаят, че Сашо Дойнов е загубил дете

Болестта засяга едно на сто от бебетата у нас и по принцип е лечима. Получава се в следствие на неправилно формиране на сърцето още при развитието на плода в утробата на майката. Симптомите при порок на сърцето настъпват след раждане и за съжаление, има и опасност от фатален изход, какъвто е бил случаят с дъщеричката на Сашо Дойнов.

Така актьорът преживява най-тежкия момент от живота си едва на 21 години и погребва дъщеря си. След известно време се разделя със съпругата си, но не заради тежката загуба – просто прекалено много неща ги раздалечавали.

Развежда се и с втората си жена преди 15 години. Тя го дарява със син, който тръгва по стъпките на баща си. Сашо Дойнов признава, че го е разубеждавал, но младежът вече е избрал пътя си. Станислав учи в НАТФИЗ и скоро ще изкласи. Баща му разкрива, че сам е отгледал сина си – когато със съпругата му се развеждат, тя заминава за провинцията, а на него оставя грижите за едва 9-годишния Станислав.

„Синът ми сам предпочете да остане при мен и смятам, че добре съм се справил с възпитанието”, горд е Сашо Дойнов.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *