Ани Бакалова все още разговаря с починалия си съпруг

Оценете статията

Актрисата Ани Бакалова и до днес разговаря мислено с покойния си съпруг, кинокритика Иван Стоянович

Тя продължава да живее във фамилната къща на бул. „Патриарх Евтимий“, където подобно на дома на Николай Бинев и Домна Ганева често се отбиват театрали и столична бохема.

Ани Бакалова все още разговаря с починалия си съпруг

Ани Бакалова все още разговаря с починалия си съпруг

На първия етаж живее Ани -там, където е отрасъл покойният й съпруг Иван Стоянович. И с когото тя продължава да споделя своите преживявания от театъра и делника, търсейки душата му във всемира. На втория етаж пък е сестрата на покойния театрал, актрисата Жана Стоянович.

Този дом помни безброй артистични вечери. В патриархална атмосфера пък се разигравали пародии на спектаклите на Ани. Устройвал ги съпругът й.

Подготовката била тайно от нея. Прибирала се тя след премиера, ролята й – напрегната, сериозна, отговорна. Изведнъж я посреща цялото домочадие заедно с децата – всеки с роля в домашен спектакъл, иронизиращ типажите на всичко, което току-що е играла в „Сълза и смях“. (Актрисата е един от създателите на „Сълзата“.)

Любовта между Ани и по-възрастния с 11 години Иван Стоянович пламва в Бургас, където младата актриса постъпва по разпределение. I Нейната колежка Жана Стоянович я запознава с брат си, интелектуалец, расъл в дом, в който се говори на немски.

Иван е юрист по образование, а цял живот се занимава с кино. По времето на Стефан Димитров (1992 г.) за кратко бе художествен ръководител на БНТ. Кинокритикът почина през 1998 г. и не успя да дочака успехите на синовете си. Петър и Дими завършват история, големият – във Виена.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар