Проф. Пехливанов от УМБАЛ „Св. Георги“ спаси живота ми!

Искам да изкажа своята най-голяма благодарност и да се преклоня пред професионализма на лекарите на УМБАЛ “Свети Георги” – гр. Пловдив.

На 17.05.2012 получих силно кървене в следствие на бременност, протичаща с много усложнения, разказа в писмо до редакцията Димитрия Денева. Бременността ми беше в 31-ва седмица, т.е. 7-ми месец, но диагнозата беше страшна – Плацента Превиа Тоталис. Когато вечерта на 17.05 прокървих за четвърти път и кръвоизливът беше доста сериозен, се взе решение за спешно секцио. Но след като е почнала операцията се е видяло, че имам множество сраствания и плацента, която не може да се отдели от матката. Започнал е масивен кръвоизлив, с който докторите не могли да се справят и се наложило да премахнат матката и яйчниците, за да спрат кръвоизлива. Пет часа са се борили за живота ми, но слава на Бога са го овладели и са ме свалили в КАРИТ. Два дни лекарите в КАРИТ възстановяваха жизнените ми показатели, смениха ми цялата кръв, но с Божията помощ започнах да се възстановявам и слава на Бога след 12 дни съм вече изписана и вкъщи.

Професор Пехливанов от Пловдив

Най-големи благодарности и поклон пред професор Пехливанов, който през нощта се е отзовал, въпреки че не е бил дежурен и на смяна, дошъл е и реално той е спасил живота ми. Благодаря му и че след операцията идваше всеки ден да ме види и се интересуваше от състоянието ми. БЛАГОДАРЯ ВИ!

Благодаря и на доктор Ирмов, който започна операцията и на анестезиолога доктор Томов, който пет часа с голям професионализъм ме поддържаше в упойка, както и на акушерките и целият екип извършил операцията, на целият персонал на Патологична бременност и Оперативна гинекология. Благодаря на персонала и в КАРИТ. Всички тези лекари, освен че са големи професионалисти, са преди всичко Човеци с голямо “Ч”, защото показаха такова отношение, като се започне от санитарите и се стигне до професор Пехливанов. БЛАГОДАРЯ ВИ!

И не на последно място, искам да изкажа и цялата си благодарност и на лекарите неантолози, които се грижат за бебенцето ми, което е в кувьоз, но вярвам, че с Божията помощ и професионализма на лекарите то ще се възстанови, ще си дойде при мен живо и здраво физически и психически. БЛАГОДАРЯ ВИ!

Нека има повече такива хора и профисионалисти и такива болници, които спасяват животи и нека всички им благодарим, а не само да обвиняваме, когато нещата не потръгнат както трябва. Лекарите се борят за всеки един живот и заслужават най-голямото признание и благодарност. Благодаря на Бога, че ги има!

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *