Ваксина застрашава 75% от момичетата?

Оценете статията

Превантивни мерки срещу рака на маточната шийка!

Ще бъде ли задължителна ваксината срещу рак на маточната шийка е големия въпрос, който си задават хиляди майки. Според Националната програма за първична профилактика срещу болестта 75% от младите момичета на 12 години ще бъдат ваксинирани.

Застрашени ли са 12-годишните момичета?

Министерският съвет се очаква днес да гласува програмата за профилактика. Според специалисти, 12-годишните момичета най-добре биха понесли имунизацията и би дала най-добър ефект за в бъдеще. Правителството има идея за изграждането на центрове за консултации, екипи за провеждане на здравно обучение по училищата и на родителите.

Много майки се съмняват в ефективността на тази ваксина. В медиите бяха пуснати много слухове и се изкоментираха много мнения за това, че именно тази ваксина е изключително вредна. Тя би могла да причини забавяне на растежа или дори парализа.

Като цяло идеята за превантивно ваксиниране срещу рака на маточната шийка едва ли има противници. Коя точно да бъде ваксината – това е проблем. Мнозина смятат, че това е поредната сделка за много пари. За никого не е тайна, че фармацията е най-печелившия бизнес днес. Редно ли е момичетата ни да стават опитни зайчета-питат майките.

Всеки един родител трябва предварително добре да се информира преди да предприеме каквито и да било превантивни ваксини за своето дете!

Клюки.вс препоръчва и:

2 коментара to “Ваксина застрашава 75% от момичетата?”

  1. Мария Николова

    юли 25. 2012

    Категорично не бих сложила такава, дори и да подлежа на глоба!

  2. Maria Stoeva

    авг. 15. 2012

    Стига вече!Чудят се какви отрови да измислят!

Добавете коментар