Болките в гръбначния стълб мъчат все повече млади хора

Компютрите изяждат времето за спорт на подрастващите

След години тези подрастващи се превръщат в едни трудно подвижни и сковани млади хора, който изпитват болка дори и от най-простото движение. Часовете, които младите хора прекарват пред компютъра са много повече от времето, в което спортуват или пък часовете, които са отделени за разходки сред природата или някой градски парк.

Често компютрите водят до непоносима болка в гърба

Болките в гърба най-добре се премахват в Гръбначната болница!

Подобно на мускулите и костите са жива тъкан, която се изгражда по някакъв начин през годините. Колкото повече се упражняваме, толкова по-силни стават нашите кости.

Не са такива наблюденията на специалистите, които работят в “СБАЛ – Гръбначен център”. От там споделят, че 27% от пациентите са под 30 години, а 45% – между 30 и 40 г. Това наложило откриването на „Училище за гръбнака“, което стана факт едва шест месеца след като е била открито здравното заведение. „Училището“ представлява специализирано звено за превенция и информация на пациентите. Там е мястото, където кинезитерапевтите изготвят програми с лечебна гимнастика, като всичко е съобразено с диагнозата на пациентите. По този начин трябва да се постигне елиминиране на проблемите, за да не се налага оперативна намеса.

Младежите и девойките, които се упражняват редовно обикновено имат по-голяма костна маса (костната плътност и сила), отколкото тези, които не го правят. След 30-годишна възраст жените и мъжете могат да си помогнат за предотвратяване на загубата на костна маса само с редовни физически упражнения и правилно хранене. Най-доброто упражнение за костите са натоварващите физически упражнения. Това са упражнения, които ви принуждават да работите срещу гравитацията, като например ходене, разходки, джогинг, изкачване на стълби, тенис, танци и вдигане на тежести. Плуване и колоездене са примери на не-носещи тежестта на тялото упражнения.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *