Гръбначна болница: „Боли ме гърбът“ не е оплакване, а диагноза

Само в единствената специализирана Гръбначна болница може да се уточни коя е причината за болката ниско долу в гърба.

Болката в гърба често остава неидентифицирана като източник. Не се знае откъде се появява, затова задължително трябва да бъдете прегледани от специалист, особено ако оплакванията продължат интензивно поне три седмици, казват специалистите от „Гръбначна болница„.

Най-общо лумбаго е термин, използван, за да се опише общата болка в кръста. Тя може да се появяви внезапно след повдигане тежки неща или постепенно чрез прекомерна употреба на гърба, гръбнака и свързаните с тях мускули, като повтарящи се движения, градинарство, работа в завод, системно обездвижване и други.

Можем ли да определим най-общо симптомите? Можем и това са: болка в долната част на гърба, която не „изтича“ надолу по краката. Тук трябва да вмъкнем обяснението, че ако болката тръгва от седалището към краката, става въпрос за ишиас или Пириформис-синдром, който се лекува в Гръбначна болница.

Гръбначна болница дава решение на проблема "болки в гърба"

Болките в гърба не са оплакване, а диагноза, казват в Гръбначна болница

Болката може да бъде постоянна и свързана с мускулен спазъм, както и рязка, и да се появява само, когато се извършват определени движения. Друг характерен за лумбагото симптом е скованост в гърба, особено сутрин.

В специализираната „Гръбначна болница“ подобни проблеми се премахват за около ден, като това включва както поставяне на диагноза, така и компетентно оперативно лечение, което освен че е модерно и иновативно, но и доказано сигурно. Ако поверите здравето си, и особено лечението на това прекалено разпространено заболяване при неподходящи специалисти, рискувате болките в гърба да станат не само рецидив, но и хронични.

Друга честата причина за този тип болки в гърба е сублуксацията. Непрекъснато излагане на студ, особено на долната част на гърба, както и вдигане на тежки предмети също могат да причинят проблеми на гърба. Освен това мускулите, които са предназначени за подкрепа на гърба, при някои хора са твърде слаби. Към предразполагащите фактори трябва да включим и наднорменото тегло, както и лошата поза, които също опъват гръбначния стълб. Това със сигурност може да доведе до пронизваща болка в гърба, която ще ви отведе в Гръбначна болница.

Важно е да се знае, че стресът в ежедневието също е в състояние да доведе до болки в гърба. Причината за този тип болки може да бъде доста сериозна: например смъкнат междугръбначен диск или присъствие на тумор, не само в гръбначния стълб, а и в коремното пространство или таза, споделят от гръбначната болница.
Важно е да се консултирате с лекар от Гръбначната болница, ако имате пронизваща болка в гърба.

Вижте официалния им сайт http://www.spine-center.bg/

Още за Гръбначна болница – ТУК.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *