25-годишната Сливенска перла светкавично изчезна от пазара!

Бутикова серия от великолепната ракия Сливенска перла завихри смут сред ценители

и колекционери в началото на есента до предстоящите празници.

всеки иска да пие сливенска перла

Сливенска перла изглежда добре и добре действа.

Истинско пазарно предизвикателство от страна на “Вини-АД” бе да пусне специалните бутилки отлежало по 100 лева бройката. Серията от хиляда бутилки обаче бе разпродадена за броени дни, още след новината за появата й бяха изкупени около 900 бройки.

Как да си обясним този успех?

Всъщност това не е особено трудно. Сливенска перла е, така да се каже, ракия с авторитет. Познавачите са наясно както с актуалните й качества, така и с историята, а много от тях – и с особеностите на технологията й. Напитката от бутиковата серия например е отлежавала 25 години! По-демократичният вариант /и по-достъпен като цена!/ на Сливенска перла -барел, също бе приет радушно от потребителския пазар.

Елитната напитка е дестилирана от първокласно грозде, което се отглежда в Сливенския край. За ракията се избира само най-добрият плод от всяка реколта, а технологията й включва шестмесечна “почивка” в дъбови бъчви. Плътният вкус и тънък аромат идват от основния сорт грозде за производството й – мускат отонел. Лекият нюанс на старо злато се постига с дозирани добавки от карамел.

“Вини-АД” има последователна политика за следване на добрите традиции. Щрих от тази политика е възраждането на една легендарна напитка, позната на дедите ни: Сливенска грапа.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *