Дете в мозъчна смърт след пиене на течност за чистачки

Оценете статията

Лекарите все още се борят за живота на две от децата, които изпиха общо 3 литра течност за чистачки. Двамата, които са все още в „Пирогов“ са в много тежко състояние и лекарите не дават никаква надежда за спасение. Припомняме, че шестима тийнейджъри от село Падеш, Благоевградско се натровиха след като изпиха две шишета от течността, която помислили за ракия. 18-годишната Даяна и 16-годишният Кристиян са с много тежки увреждания, в кома, от която изобщо не са излизали. Повече от седмица екип от лекари се опитват да спасят живота им.

deca otroveniДокторите казват, че за момчето шансовете са почти нулеви да оживее, неговото състояние е крайно тежко, започнали са рутинни изследвания, за да преценят дали е в мозъчна смърт. Тъканната отрова е толкова силна, че дори и родителите да искат да дарят органите на детето си за трансплантация, това няма как да стане. Отровата напълно ги е разрушила.

Момичето също е в много тежко състояние, намира се също на апаратно дишане, поддържат се изкуствено нивата на кръвното им налягане. Докторите не очакват чудо, макар и да не са боледували преди това сериозно и организмите им да са изключително силни, то отровата е още по-силна. „Вероятността за подобряване на състоянието на девойката е твърде минимална, но момчето си отива”, със съжаление допълни д-р Стоянова.

Останалите четирима са вече у дома. Но не и техните приятели. За пореден път апелираме всички млади – внимавайте какво, как и колко пиете. Макар и млад, човек трябва да мисли за последствията. Метиловият алкохол е най-опасната отрова, която може да приключи с фатален изход и почти няма оживели.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар