Кои са най-разпространените заблуди при използването на парфюми?

Случвало ли ви се е да научавате нещо, което наистина да ви накара да се замислите дали правите нещата правилно?

Тук ще научите именно такова нещо, което ще преобърне представите ви за използване на парфюми. От личния си опит мога да ви кажа, че повечето хора не прилагат аромати върху тялото си правилно и това води до загуба на тяхната ефективност. Какво знаехте досега за прилагането на парфюми?

Заблуда 1

Парфюмите не трябва да се пръскат върху ароматизиран лосион или олио за тяло, тъй като смесването им може да доведе до неподходяща комбинация между тях.

Развенчаване:

parfyumi001Всъщност, наистина е несериозно да се твърди, че има универсална комбинация между парфюми и козметика за тяло, тъй като действително ароматите невинаги се съчетават правилно. Това обаче не означава, че не може да се комбинират парфюми с козметика. Силно препоръчително е да се използват такива с еднакви ароматни нотки, защото така уханието се запазва за много по-дълго време. Например може да използвате масла за тяло с ухание на портокал и цитрусови аромати, като по този начин те ще се усещат през целия ден.

Заблуда 2

Триенето на китките при тестване на парфюми причинява неправилно отделяне на молекулите и нотките не могат да бъдат усетени.

Развенчаване:

Много от хората смятат, че по този начин се разрушават молекулите на парфюма и това води до усещането на грешни нотки и неравномерно разгръщане на аромата. Всъщност това изобщо не е вярно. При триенето на китките се получава загряване, което още по-добре разгръща уханията. Добрите маркови парфюми са така конструирани, че молекулите не се повлияват негативно от триенето, а по-скоро ефектът е положителен, заради повишаването на температурата. Както може би знаете, пръскането на парфюми трябва да се прави именно на местата, където се усеща пулса, защото там тялото е най-топло.

Заблуда 3

Не пръскайте повече от един път, тъй като марковите парфюми трябва да бъдат използвани пестеливо.

Развенчаване:

Защо хората купуват маркови парфюми, може би, за да ги използват като декорация за дома? Едва ли? Предназначението на тези аромати е да създадат аура около хората, която им придава една мистичност. Колкото по-силно е уханието, толкова по-добре. Е, не говорим за прекаляване, но едно пръскане не е достатъчно. Препоръчително е да го правите по 2 или 3 пъти.

Всичко в използването на парфюми трябва да е добре дозирано и съобразено със случая. Когато сте в офиса или в ресторант не трябва да използвате тежки и силни аромати. За предпочитане са леките, например цветни или цитрусови ухания. Когато сте на разходка привечер, тогава може да се спрете и на ориенталските аромати, които имат по-силни нотки. Все пак е добре, когато хората усещат вашите парфюми, но това не означава, че трябва да им ги натрапвате.
Въпреки всички съвети, които можете да получите, в света на уханията няма точни правила, които трябва да спазвате. Всичко зависи от настроението и вкуса ви. Носете това, което обичате, любимите ви парфюми ще ви правят щастливи всеки ден. Това е единствената истина, която не може да бъде оборена.
Открийте вашите парфюми в Ivis.bg.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *