Каква професионална козметика да приложите на лицето си преди нанасянето на грима?

Подготовката на лицето ви е също толкова важна задача, колкото е начина, по който прилагате гримовете си.

Първата фаза на всяка такава разкрасителна процедура е свързана именно със защитата на лицето, преди да се започне да се прилагат всички останали гримове, фон дьо тен и така нататък. Независимо дали предпочитате да имате естествен вид или целите по-силен грим, използването на професионална козметика за предпазване на кожата е задължително.

jean-d-arcelНеправилното използване на разкрасителни продукти или такива, които не са с достатъчно високо качество може да доведе до получаването на дефекти по кожата и поява на бръчки, които се нуждаят от повече грим, за да бъдат прикривани. Затова първото нещо, което трябва да направите е да си измиете добре ръцете, преди да започнете подготовката на страхотния си грим.

Какво да нанесете върху лицето си преди грима?

Винаги трябва да започвате с професионална козметика за почистване. Ако имате нормална или суха кожа, тогава изберете такава без алкохол. За комбинираната и нормална кожа не се нуждаете от допълнителна влага, но професионална козметика с овлажняващ ефект е абсолютно наложителна сухата кожа. Имате мазна кожа? Тогава се уверете, че сте избрали продукт, който не причинява допълнително омазняване, а ако сте предразположени към акне, тогава е добре да ползвате продукти за почистване, които съдържат бензол пероксид или салицилова киселина.

Тонизиращият лосион е най-често прескачаната стъпка при прилагането на ежедневния ви грим. Трябва да помислите по-сериозно за тази професионална козметика, тъй като тя може да изчисти всички следи от замърсявания и от други препарати, които може да сте пропуснали. Също така с нейното прилагане възстановявате естествения баланс на рН и в същото време освежавате кожата си. Ако имате проблеми с пъпки и други проблеми, то те могат да се дължат на факта, че кожата ви не е почиствана по правилния начин. С тонизиращия лосион, вие ще избегнете тези неприятни кожни недостатъци.

Овлажняващата професионална козметика е последната стъпка, която се прилага върху лицето преди грима, като тя осигурява здравословния блясък на кожата и допълнително я предпазва от преждевременно стареене. Най-добрият овлажнител за мазна кожа е този, който не съдържа комедони, а предразположената към акне кожа, освен че трябва да бъде некомедонна, а също така трябва да не съдържа допълнителни масла.

Какво да направите преди прилагането на грим?

След като кожата ви е готова за грима, имайте предвид, че има още една стъпка — основата. С използването на професионална козметика вие създавате един истински магнит за грима, като по този начин вие ще сте сигурни, че той ще ви издържи за дълго време. Основата може да се смеси с фон дьо тен, независимо дали той е течен, кремообразен или прахообразен. Така кожата ви ще изглежда безупречно, преди да нанесете грима си.

Открийте цялата гама от различни серии професионална козметика Jean d’Arcel, която ви е нужна, за да изглеждате превъзходно.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *