Законът: Ако баща ти има деменция, дай го на съд!

В случаите на деменция законът съветва да дадете родителите си под съд.

Това е начинът те да бъдат пратени в дом за дементно болни, обяснява сайтът Хоспис.Нет, към който води линкът по-горе. Макар и мелодраматична, публикацията поставя някои доста болезнени въпроси от областта на морала и отговорността, които евентуално имат някои добри синове и дъщери.

dementia-2Материалът е вдъхновен от рубриката „Безплатен адвокат“ в някакъв вестник, където син пита как да постъпи с болната си майка. Първата работа на адвоката, естествено, е да го посъветва да я даде под съд и да я прати в дом за душевно болни. Хоспис.НЕТ пита дали е нормално такова едно отношение към възрастните ни родители.

Бързо-бързо в коментарите се появява и дама, която обвинява сайта в мелодраматичност и пита какво да правим с дементните си бащи, които се явяват по адамово облекло пред съседските деца? Какво-какво, да ги дадем под съд, разбира се 🙂

Наистина, темата е доста пиперлива и провокира хората да коментират. Тъй като Хоспис.Нет е създаден с цел да насърчава свободата на мненията и споделянето на информация, от редакцията ще ви бъдат много благодарни, ако оставите и вие своя коментар под статията.

Ако имате и интересни истории за разни хосписи или пък старчески домове, също много ще се радват да им ги изпратите.

Георги Календеров

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *