Вижте как българските жени приемат менструалната чашка

Вижте как българските жени приемат менструалната чашка
5 (100%) 1 vote

Дали менструалната чашка ще измести дамските превръзки и тампоните?

Всяка новост е приемана първоначално противоречиво. Също така не е обективно да се коментира нещо, което е непознато и не е изпробвано, но ние сме толерантни и приемаме, че всеки има право на мнение.
Ето защо преди няколко дни, когато ви представихме менструалната чашка, Ви попитахме за вашето мнение.
(ВСИЧКО ЗА МЕНСТРУАЛНАТА ЧАШКА МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК – ПОДРОБЕН МАТЕРИАЛ!)мчашка5
От коментарите, които нашите читателки са споделили под публикацията, както и във фейсбук страницата ни, става ясно, че менструалната чашка действително е нещо ново за България. Няма потребители, които да споделят опита си, а само дами, които коментират дали биха я изпробвали.
Това, което ни прави впечатление, че жените, които са готови да опитат менструалната чашка и са с първоначално положително впечатление, са определено по-малко от тези, които не искат да дадат шанс на новото. Отрицателните кометари преобладават, въпреки че авторите им все още не са използвали менструалната чашка.Screenshot_1 Screenshot_4Screenshot_2 Screenshot_3
Припомняме, че тампоните, които днес голяма част от жените ползват, също първоначално са били възприемани като нещо неприятно, странно и нехигиенично. Дамските превръзки също не винаги са се радвали на всеобщо предпочитание, особено парфюмираните и копринените. Та така чак до едно време, когато е имало само лигнин и жените не са имали толкова голям избор относно хигиената по време на менструацията.мчашка2
И все пак само времето и жените ще покажат дали менструалната чашка е бъдещето, а дамските превръзки и тампоните ще намерят своето място в музея при добрия стар лигнин.

Антоанет Иванова

Клюки.вс препоръчва и:

3 коментара to “Вижте как българските жени приемат менструалната чашка”

 1. KEF

  сеп. 03. 2013

  sha sa tesstvaa.

 2. Истински компетентните лекари отдавна са отрекли тампоните, защото те предизвикват куп болести. За това НЕЩО още не съм прочела достатъчно отзиви на специалисти, но трудно си представям една жена чиято работа е да седи почти цял ден ще "пълни" чашката хигиенично. А и допира и триенето в най- деликатните места (както и с тампоните!) едва ли ще са добри за здравето! Най-големите проблеми с репродуктивноста при жените са предизвикани от тампоните – доказано от генеколози и специалисти!

 3. Дарина

  юли 22. 2016

  Живея във Великобритания. Тук чашката оттавна е на почит. Аз разбрах за нея след раждането на дъщеря ми, което направи ползването на тампон изключително болезнено, а превръзки не мога да понасям. Чашката е изключително идобна. Няма достъп до цервикса поради което няма болка. Предимствата пред тампона са няколко. Изважда се много по лесно и безболезнено в сравнение с тампон особено ако тампона не е бил добре напоен. Както споменах не достига до цервикса по никакъв начин не го докосва и затова изобщо не усещате че е там. Не е нужно да носите допълнително тампони в дамската чанта като излизате, а просто измивате със сапун и поставяте обратно. Много по хигиенично от тампон. Тук 99% от жените които го ползват са доволни и лекарите го препоръчват пред тампона. Според мен и опита ми този продукт няма недостатъци. Аз лично ползвам марката mooncup но ако влезете в амазон.ком ще видите добри отзиви от всички марки. Естествено има и такива които са останали недоволни, но недоволните от тампони са в пъти повече. Моля да ме извините за множество правописни грешки но пиша коментара си от телефон. Дебели пръсти :))
  Надявам се коментарът ме е бил от полза

Добавете коментар