Загадката около трагедията на Катя остава неразкрита

Загадката около трагедията на Катя остава неразкрита
5 (100%) 1 vote

Почернената майка на момичето никога няма да намери покой

Тодорка Гергова, майката на 13-годишната Катя, сподели, че със съпруга си никога няма да забравят деня, когато научили за трагедията на единствената им дъщеря, цитират я от 24chasa.bg.
На 11 октомври м.г. следобед ученичката в 7 клас Екатерина Гергова бе открита безжизнена върху козирката над входа на жилищен блок на бул. “Втори юни” във Враца.
Първоначалните данни на разследващите показвали, че момичето е сложило край на живота си, като е скочило от отворения прозорец на входа между VI и VII етаж. У себе си тийнейджърката е не е носела никакви документи за самоличност, единствено ключове.

Какво се е случило с Катя?

Какво се е случило с Катя?

Живущите в блока още тогава недоумяваха какво е правило момичето във входа, при положение че входната врата почти винаги е заключена. Отделно по това време на деня в района е особено оживено, а никой не е видял как Катя скача. Никой от входа не видял момичето да влиза, нито е чул шум в коридора.
По-късно станало ясно, че нито тийнейджърката, нито някой от семейството й са имали познати в този блок, който е доста далеч от дома им.
Самоличността на момичето останала неизвестна. Полицаи обикаляли до късно вечерта със снимката на Катя. Когато стигнали до СОУ “Христо Ботев”, където Катя била в VII клас, но лицето й било толкова обезобразено, че нейните учители не могли да я познаят.
Вечерта Тодорка и Христо Гергови подали сигнал, че дъщеря им е изчезнала.
Родителите на Катя били извикани да разпознаят тялото на дъщеря си.
В деня на трагедията Катя била на училище до обед и всичко било нормално. Тя по никакъв начин не е показала, че има проблеми, които биха я накарали да сложи край на живота си. Тийнейджърката дори обещала на свои съученици да донесе на седващия ден материали за училищния вестни. Тя си тръгнала от училище в добро настроение.

Почернената майка Тодорка Гергова

Почернената майка Тодорка Гергова

Тодорка Гергова за последно се чула с дъщеря си към 13,30 ч, когато момичето се прибрало у дома. Разговорът протекъл нормално, а Катя не споделила, че ще излиза някъде.
По-късно обаче Екатерина е напуснала дома си и дори е забравила мобилния си телефон.
Родителите са на мнение, че някой е бутнал детето им през прозореца на непознатия вход.
На свой ред пък съдебният лекар споделя, че много факти около положението на тялото и получените наранявания не съответстват на версията, че момичето само е скочило.
Районен прокурор Стефан Динчев, който е наблюдаващият разследването на дознателите, също забелязал несъответствия в представената му версия, че Катя сама е отнела живота си. Той е наредил повторен оглед на мястото и събиране на нови доказателства.
Но вече се оказало късно за много съществени доказателства, например записи от камерите на частен хотел, намиращ се срещу фаталния блок, които десетина дни след трагедията обаче вече били изтрити от охраната.
След проведено 10-месечно разследване районната прокуратура прекрати делото и обяви случая на 13-годишната Катя за приключен със заключението, че тя сама е отнела живота си.
Това обаче не дава мира на родителите на Катя. Те са наели адвокат, който да оспорва.
В началото на декември районният съд поиска ново разследване на загадъчния случай на 13-годишната Екатерина. Съдия Стела Колчева поиска разследването да започне наново, но районната прокуратура обжалва.
Разследват мистерията около трагичния край на 2-годишно момиченце

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар