Опасна стока жигоса българче!

Опасна стока жигоса българче!
5 (100%) 1 vote

Жертва на опасното китайско лепило е станало дете!

Лепило за нокти, произведено в Китай жигоса 12-годишно момиче от София. Ученичката от столицата е получила втора степен изгаряния на седалищните части, след като тубичката с лепило се разляла, а съдържанието направо пробило анцуга и бикините й, съобщава „Телеграф“, цитирано от БЛИЦ.
За ужасния инцидент е съобщила бабата на момичето, Таня Борисова.Това е втората жертва на изгаряне с китайското лепило „Нейл глу“. Първият случай е на жена от Монтана, която преди дни се оплака, че е получила изгаряния от втора до трета степен по пръстите на ръцете. След извършени проверки регионалната здравна иснпекция потвърди, че опасната стока съдържа цианоакрилат, който е токсичен и опасен, тъй като може да изгори дори материи като кожа и дърво.

Опасното лепило "Нейл Глу"

Опасното лепило „Нейл Глу“

12-годишната ученичка купила лепилото „Нейл глу“ от магазин в кв. „Овча купел“ на цена 2,40 лв. Тийнейджърката си намазала ноктите, но веднага забелязала, че те започнали да се набръчкват. Тя се уплашила, скочила и така тубичката се разляла. Момичето опитало да се измие, но лепилото не се отмивало с вода.
Когато лепилото се разляло, то изгорило дрехите й и около 15 см от седалището на детето е в мехури. Лепилото за нокти е успяло да направи дупки и на кожената дамаска на дивана, както и на паркета.
Ученичката е отведена от родителите си в Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, където целият персонал бил шокиран. Мехурите от изгарянето ще се пукат в следващите 10 дни, а лечението на Мария струва 70 лв.
Майката на момичето е купила още 3 лепила с фактура и ги е дала за изследване. Родителката е пуснала сигнал и в Комисията за защита на потребителите. От там й отговорили, че в рамките на месец Министерството на здравеопазването трябва да вземе отношение по случая.
Назначена е проверка, но в магазин „Червеният дракон“ в София е открито само едно лепило. Произходът на стоката е установен, а здравното министерство е наредило изземването на опсаната стока от пазара.

Жигосаното момче проговори за случилото се

Клюки.вс препоръчва и:

1 коментар to “Опасна стока жигоса българче!”

  1. Cheyanne

    ян. 11. 2014

    Sma-kcdab what I was looking for-ty!

Добавете коментар