Няколко любопитни правила за яката спойка с детето ви!

Няколко любопитни правила за яката спойка с детето ви!
1 (20%) 1 vote

Важни правила за контакта с детето

Най-трудната възраст, когато детето е нито рак, нито риба. Времето на съзряването.

Толкова неща те вълнуват, душата ти се отваря за нови трепети, светоусещания, първите истински чувства.

Да, приятелите, улицата, филмите, Интернет и какви ли още „обучителни програми” действат момчето, което още не е напълно мъж и момичето, което прави стъпки към зрелостта и женствеността в пълния си размах. И тогава, най-вече тогава родителят трябва да изиграе своята роля – да бъде приятел на детето си.

mladezТърпение и много любов. От това се нуждае тинейджъра, когато хормоните бушуват, когато всичко те кара да „късаш синджира”, когато мислиш, че само ти, единствено ти и твоите проблеми съществуват на света.

Но има някой до теб, до твоето рамо, който да те изслуша, насърчи и подкрепи.

А не гневно и агресивно да размахва пръст, заканително да съска насреща ти и винаги да те посреща на нож, когато закъснееш с гаджето, когато виждаш оставения „белег” по устните му, когато очите му блестят.

Защото то иска да информира целия свят, че е влюбен. Ама адски силно и безкрайно в момчето или момичето,единственото.

А когато се случи това с раздялата. Тогава болката от раздялата е непоносима, детето ви е унило, мрачно, само вглъбено, готово дори да посегне на живота си. Ненатрапчиво, меко, с разбиране – това е подходът на родителя, който се кахъри искрено за своето пораснало дете.

Което е объркано в лабиринта на емоционалните си проблеми. И търси, моли за изход.

Само вие, родителите, може да му помогнете да ги преодолее и да върнете рожбата си към нормалния ритъм на живот. Затова помага единствено доверието.

То е по-ценно дори от това ежедневно да го „заливате” със скъпи подаръци и яки финикийски знаци.

Не забравяйте, че и вие сте минали по този грапав път на влюбването и раздялата.

Помнете, важно е – днешните тинейджъри много бързо израстват и търчат да стават възрастни. И колкото по-бързо се превърнете в техни приятели, толкова повече сладост ще берете от общуването си с тях, а те ще ви се „отплащат” със споделяне.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар