Най-модерното предизвикателство в България – с бебета на опера

Най-модерното предизвикателство в България – с бебета на опера
5 (100%) 8 votes

Това се казва новина – българските бебета започнаха да ходят на опера

Любопитната новина пристигна от в. Труд и беше цитирана от novini.bg.

Идеята е на музикални педагози, сценаристи и на академик Пламен Карталов, с помощта и съдействието на известната фондация „Искам бебе„.

bebeto

С бебета на опера – защо не!

Софийската опера прави представления за деца над 3 годинки. Тези спектакли пожънали огромен интерес, затова екипът на операта решил да предприеме  още по-смело начинание, което стартира на 18 януари 2014 г.

За бебетата специално ще бъде обзаведена зала, в която майките и бебоците ще се разположат удобно. Музиканти, музикален педагог и певиците ще изпълняват класическа музика и арии от опери.

По този начин от най-малка възраст бебетата ще започнат да свикват с качествената и елитна музика, която е била създадена от преди 300 – 400 години до днес.

Цялото представление отнема по 1 час. В това време е предвидена една пауза за подмяна на памперса, хранене или други нужди на бебето, съобщиха от http://bnr.bg.

Цената на билета е 8 лева и той важи само за майката. Билетите могат да бъдат закупени по телефона или по интернет.

Освен, че бебетата ще започнат да усещат вибрациите на музиката, изпълненията на певците, това се изключително интересни и полезни социални контакти за техните майки, защото тази публика е различна.

Майките с деца винаги търсят други майки, за да обменят мисли, идеи, съвети за отглеждането на своите малчугани.

От друга страна, много от майките много по-лесно могат да усетят дали техните деца проявяват афинитет към музиката и дали те ще имат желание да се реализират в тази посока след време.

Майки, а може и бащи, не пропускайте тази интересна и нестандартна възможност за полезно занимание на вашите деца!

Тя ще се реализира, благодарение инициативността на певците и музикантите  на софийската опера, на  Юлия Кръстева – режисьор, на Мария Момирова – музикален педагог и на академик  Пламен Карталов – директор.

 

сподели бутон

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар