Класация на най-тъпите суеверия за майки и бременни

Класация на най-тъпите суеверия за майки и бременни
5 (100%) 2 votes

От всички възможни суеверия може да се каже, че тези, които са свързани с бременните жени и майчинството, са най-култови

Преди много години суеверията са се предавали от уста на уста. Те са били толкова силни, че са устояли на времето и днес продължават да се срещат. Някои са видоизменени леко, други са претърпели тотална промяна, ето защо може да срещнат и две тълкувания на едно и също суеверие.
Специално за вас се опитахме да съберем в една класация най-честите, най-култови, най-необясними или нека си го кажем направо – Класация на най-тъпите суеверия за майки и бременни.
Както вече споменахме преди време суеверията да вървели от уста на уста, днес учудващото е, че модерните бременни и майки си препредават същите тези суеверия в интернет и най-вече във форумите.
Нека започнем:

Това са най-тъпите суеверия за бременни жени и майки

Това са най-тъпите суеверия за бременни жени и майки

1. Бременната жена не трябва да се подстригва, защото като си отреже косата ще отреже и най-съществената част на момченцето и то ще стане момиче. Тук ще добавим – ако вече на 100% знаете, че е момче, просто си отрежете косата и докажете абсурдността на това суеверие.
Друго тълкувание на същото суеверие е, че като отрежете косата си по време на бременността, ще отрежете акъла на бебето. Трето тълкувание пък гласи, че така се реже късмета на бебето. А вие на кое искате да повярвате.
2. Бременните не бива да плетат дрешки за бебето си, защото така бебето ще се оплете в пъпната връв.
3. Бременните жени не трябва да ядат риба, защото бебето ще е нямо.
4. Ако бременна жена открадне или вземе нещо без позволение, там където се пипне бебето й ще има родилно петно. Някои предават това суеверие с уточнението, че родилното петно ще е с формата на съответния откраднат предмет.
5. Каквото и да й се прияде на бременна жена, това му се яде на бебето, а не на самата нея.
6. Колкото повече повръща майката, токова по-космато ще е детето й.
7. Когато дойде време за раждането, никой не трябва да знае, че бебето се ражда, иначе раждането ще е тежко.
8. Бебешките дрешки не трябва да се простират на обратно, защото няма да порасне.
9. Да не се изцеждат или изтръскват дрешките, защото така че си отиде късметът му.
10. Да не се извежда и да не се вижда от никой бебето до 40-ия ден, за да не се разболее или за да не му се случи нещо лошо.
Други тълкуват това суеверие, защото майката й бебето били нечисти (бебето е заченато в грях) и могат да излизат чак след като им се прочете молитва след 40-ия ден.
Добавете и Вие други суеверия към тези!

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар