Това са най-странните български имена

Това са най-странните български имена
5 (100%) 1 vote

Това е списък на едни от най-странните и смешни български имена. Това не са измислени наименования, а имената на реални хора

В социалната мрежа Фейсбук можете да намерите обединен списък на най-странните български имена. Колкото и да изглеждат смешни и дори невъзможни, това са имена на истински хора в България. В списъка на Фейсбук групата „Странни имена“ са изброени както първото име така и фамилията. Вижте сами уникалните комбинации от български имена като Братухчо Въчев Братухчев, Бърза Куршумова, Вовеки Веков Иванов, Здравец Ручейски, Курти Лападуди, Обретен Негрилов, Океан Мадански, Паца Пачаръзка, Сокол Пепелянков, Спартак Римпопов, Стихия Балканска, Тинтява Мустакова, Тоалетка Зикова, Трошка Пръндачка, Фльорца Котарачкова, Ягода Вампирска и много други в пълния списък, който можете да намерите ТУК или малко по-долу.
Във въпросния списък можете да забележите и доста примери, които не са на съвсем български имена, но определено някои са много оригинално побългарени, като например Франчешко на италианското Франческо, Аврора от Аурора (в превод Зора). Броят на изброените примери е над 300 и продължава да расте. Потребители, които са проявили интерес и се сещат за странни български имена на истински хора, ги добавят в коментарите. Например Стефано Поповски споделя, че си спомня как неговата баба му е разказвала, че в Пазарждик навремето е живяла жена носеща имената Кула Гъзинкова. Той се сети още, че е виждал некролог в Пловдив на покойник с име Сципион Андонов. А в града под тепетата Колищъркови също е била известна фамилия.
Ако и Вие се сещате за подобни странни български имена, споделете ги с нас!

spisuk-imena-ot-a-do-q

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар