От колко прегръдки на ден има нужда детето Ви?

От колко прегръдки на ден има нужда детето Ви?
5 (100%) 5 votes

Колко прегръдки на ден получава Вашето мъниче? А мислите ли, че тези, които му давате, са достатъчни? Вижте колко е минимумът на прегръдки на ден!

Прегръдките на мама са най-сигурното и приятно място на света за всяко мъниче. Докато бебето е в корема на мама, то сякаш се намира в една непрекъсната прегръдка, но след като се появи на бял свят детето има нужда от прегръдки, за да изпита отново онази сигурност, спокойствие и благодат, които е изпитвало в майчината утроба.
Но тук идва въпросът по колко прегръдки на ден трябва да получава детето?
Някои майки сякаш през цялото време държат рожбите си в ръце и ги гушкат, и мачкат, и стискат. Други са малко по-дистанцирани, обяснявайки, че не искат да разглезват децата си. А вие по колко пъти на ден прегръщате мъничето си?

От колко прегръдки на ден има нужда детето Ви?

От колко прегръдки на ден има нужда детето Ви?

Модерно проучване е дало отговор относно минимума. Така е посочено, че детето има нужда от най-малко 8 прегръдки на ден, предават от dete.bg.
Но кои ли брои тези мили моменти на нежност? Като се замислите сещате ли се кога през деня дарявате рожбата си с прегръдка или не?
Специалистите, провели проучването съветват, винаги щом мъничето Ви поиска прегръдка или на Вие поискате да го гушнете, да го правите. Оставете всичко, с което сте се захванали, обвийте детето с ръце, притиснете го до себе си и му дайте от своята обич и топлина. Така детето Ви ще е по-спокойно и по-щастливо. Факт е, че дори някои възрастни усещат нуждата от майчини прегръдки и въпреки годините те се сгушват на майчината гръд, за да се успокоят.
А сега след като сте приключили с четенето, отидете и прегърнете рожбата си!

)

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар