Халвата е изключително полезна за Вашето дете

Халвата е изключително полезна за Вашето дете
5 (100%) 3 votes

Знаете ли колко полезно е за Вашето дете да яде халва?! Ето няколко начина как да приготвите нещо лесно и вкусно с халва за Вашето дете

Много от нас дори не подозират колко полезна е халвата. А Вие колко често купувате и консумирате халва? А знаете ли, че за Вашето мъниче е изключително полезно да яде халва?!
Тук можете да намерите по-подробна обща информация около халвата, а ето и как да приготвите нещо лесно, вкусно и особено полезно за Вашето дете с халва.

Халвата е изключително полезна за Вашето дете

Халвата е изключително полезна за Вашето дете

Както за сутрешна, така и за следобедна закуска можете много бързо и лесно да приготвите филийка с халва на детето си. Вместо кашкавалка или сандвич с колбас, изберете да приготвите нещо по-полезно на рожбата си, което е и много по-вкусно. Препечете филийка хляб, докато е още топла намажете я с масло или маргарин по Ваше предпочитание, които ще се разтопят от топлината. А отгоре наредете малки парченца халва. Така имате само за две-три минути един импровизиран и много здравословен „сладкиш“ за закуска на детето Ви.
Ако разполагате с малко повече време можете пък да приготвите и тези малки вкуснотийки – бутер-бохчички с халва. За тяхното приготвяне са Ви необходими само халва, опаковка от 500 гр. бутер тесто, пудра захар и малко маргарин. Бутер тестото се нарязва на квадратчета (най-удобно е с размер 4х4 см, но може и по-големи). В средата на всяко парче от бутер тесто се поставя малко халва. Хванете ъгълчетата на квадратните парчета и ги сгънете към средата. Сгънатите квадратчета наредете в намазана с маргарин тава, като оставите достатъчно място между тях. Печете около 10-12 минути в предварително загряна фурна на 200-220 градуса. Когато бутер-бохчичките се зачервят и започнат да става златисти, значи са готови. Поръсете ги с пудра захар и ВОАЛА!

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар