Жените не трябва да се страхуват от хистеректомията

Жените не трябва да се страхуват от хистеректомията
5 (100%) 3 votes

Хистеректомията не представлява опасност за женското здраве, ето защо жените не трябва да се страхуват от тази манипулация.

Хистеректомията най-общо може да бъде определена като манипулация по отстраняване на матката. Въпреки че понякога се налага тя да е частична, обща или радикална. Подробна информация за хистеректомията – видове, типове манипулации и други, можете да намерите ТУК!
Още при научаване на съответната диагноза, поради която е необходимо да се извърши хистеректомия, жената изпитва страх и това не е случайно, напротив – напълно обяснимо е.
Още от дълбока древност матката е считана за органа, символизиращ женствеността. Разбираемо е една жена да се чувства изплашена, когато научи, че ще бъде лишена от своята женственост. Страхът от болката, възможните усложнения и неизвестните последствия след хистеректомията засилват притесненията на жените.

Не се страхувайте от хистеректомията

Не се страхувайте от хистеректомията

Мили дами, в никакъв случай не си мислете, че след хистеректомията вие ще загубите Вашата женственост. Това не е така – Вие ще сте все същите и Вашата същност няма да се промени, освен ако Вие самите не наложите тази промяна. Околните ще Ви виждат по все същия начин и след хистеректомията. След хирургическата намеса хормоналната терапия ще Ви помогне отново да се чувствате добре.
Не се страхувайте от болката, тъй като цяло хистеректомията е лека и безопасна процедура, която е нормално да доведе със себе си и малко неудобства. След самата манипулация е необходим болничен престой от 1 до 3 дни, а след това ще се възстановите напълно за около месец или два.
А относно може би най-големия страх на жените, които трябва да се подложат на хистеректомия – загубата на желание да бъдат интимни – това няма да се случи. Възможно е дори след хистеректомията да усещате засилване на желанието си, а на нормалния си интимен живот ще можете да се отдадете след около 4 до 8 седмици (след обстоен преглед ще разберете сами, тъй като всяка жена се възстановява различно).

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар