Майчинство или кариера – труден избор за всяка майка

Майчинство или кариера – труден избор за всяка майка
5 (100%) 2 votes

Изборът между майчинство и кариера понякога е изключително трудно решение, а понякога отговорът е повече от ясен. Вие кое избрахте?

Въпросът майчинство или кариера рано или късно се изправя пред Вас. Някои жени много рано трябва да направят своя избор, например още след завършване на средното образование. Впускането в продължително и тежко следване на висше образование, след това стажове и практики, утвърждаване на работното място и издигане в йерархията – всичко това избутва майчинството на заден план. Изборът на майчинството пред кариерата обаче също отлага завършването на висше образование и граденето на кариера.

майчинство

Майчинство или кариера – труден избор за всяка майка

Тук идва и вторият момент когато трябва да направите своя избор между майчинството и кариерата – когато бебето вече се е появило на бял свят. В този случай кое бихте избрали – майчинството или кариерата? Кога ще се върнете на работа? Сами ли искате да отгледате рожбата си и да прекарате първите годинки от живота му неотлъчно до него или да го поверите на грижите на бабите и забавачките?
Приоритетите на всяка една жена са различни и ето защо между майчинството и кариерата всъщност няма правилен избор – това е личен избор.
Споделете с нас кое сте избрали Вие – майчинството или кариерата! Разкажете кога се върнахте на работа? Пишете ни, така може да помогнете на други жени да направят своя избор, давайки пример с Вашата история!

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар