Деца бяха отнети от майка им още в родилното

Деца бяха отнети от майка им още в родилното
5 (100%) 1 vote

Две деца бяха отнети от майка им още в родилното. Младата майка Тереза е отчаяна и иска да си върне децата на всяка цена

Две деца бяха отнети от майка им като едното от тях е новородено. Свидетел, който е възмутен от случилото се, е подал сигнал за това, което се е случило пред очите му. Сивил Киниджийски е бил в родилното, тъй като неговата жена била приета да ражда по същото време, когато самотната майка Тереза Коцева родила втората си рожба. Така той става неволен свидетел на това как отнемат двете деца на родилката от Кнежа, предават от Блиц.
Социални работници са отнели децата на Тереза, тъй като тя имала неплатени сметки за ток и вода, а това означава, че тя не може да предостави добри условия за отглеждане на децата си. Социалните служители са нахлули в родилното на болницата в Кнежа малко след като Тереза родила момченце. Те й го взели, а заедно с тях било и по-голямото й дете, което не спирало да плаче, както и две приемни семейства.

деца

Деца бяха отнети от майка си още в родилното

Пред екип на NEWS7 Сивил Киниджийски изказа недоумението си как така държавата ще дава пари и помощи на приемни семейства да отгледат деца, които си имат майка, а не помагат на самотната Тереза, която няма съпруг, а родителите й са починали.
След като Тереза Коцева бе потърсена за коментар, се оказа, че нейната безизходица я принудила сама да подпише протокола, че се отказва доброволно от децата си. 23-годишната майка живее в общинско жилище, където живее няма ток.
Тя страда по двете си момчета – Кристиян и Калоян, но не обвинява социалните работници.
Децата на Тереза Коцева са отнети заради неплатена сметка за ток в размер на 400 лв. Тук идва въпросът защо държавата ще плаща на приемни семейства по 500 лв., за да гледа децата й като на нея са й нужни само 400 лв., за да покрие задълженията си.
Майката на двете деца разказва, че веднага щом й бъде пуснат тока ще може да си върне децата. А дотогава ще може да ги навестява, тъй като те са в настанени в града.
Щом социалните преценят, че Коцева може да предостави необходимите условия на децата си за отглеждането им, Калоян и Кристиян ще се върнат при нея.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар