Значенията на любимия цвят на Вашето дете

Значенията на любимия цвят на Вашето дете
5 (100%) 1 vote

Любимият цвят на Вашето дете говори много за неговото емоционално и душевно състояние. Знаете ли, че цветовете разкриват някои особености на личността?!

Любим цвят си има всеки от нас. А как точно го избираме – най-често това е вътрешно усещане, влечение към този конкретен цвят, което не можем да обясним.
Със сигурност сте забелязали, че Вашето дете също си има любим цвят. Обърнете внимание, че то харесва точно определено кубче или количка, защото в е зелено например, или любимият му цвят при рисуване е червено, или като влезнете в магазин то си избира дрешки предимно в жълто… Обърнете внимание на тези малки детайли и така можете да разберете кои е любимият цвят на Вашето дете.

цвят

Значенията на любимия цвят на Вашето дете

А знаете ли, че този цвят има специална символика? Любимият цвят разкрива много за емоционалното и душевното състояние не само на децата, но и на възрастните. Вижте какви черти рисува Вашият любим цвят:
Червеният цвят: това е мъжкият цвят, пишат от dete.bg. Червеното символизира целеустременост и активност в постигането на успех. Червеният цвят помага за преодоляване на страхове и проблеми в живота.
Оранжевият цвят: той е сложна смес между жълто и червено. Значението му често се свързва с нетърпение, превъзбуда, смелост. Това е цветът на доброто здраве и на удоволствието.
Жълтият цвят: той е много крещящ и носи значението на нетърпеливо желание. Жълтото означава страст към богатство, но също така и радост, откровеност и безкористност.
Зеленият цвят: той е може би най-любим на подрастващите деца. Символиката му е на затвореността, но и на милосърдие, мъдрост и любов.
Синият цвят: той е символ на енергия, сила, воля за живот.
Виолетовият цвят: това е любимият цвят на най-малките. Този цвят означава творчество и енергийната активност.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар