4 детски книжки, които са вечни, и поуките от тях

4 детски книжки, които са вечни, и поуките от тях
5 (100%) 2 votes

4 детски книжки, които сме чели ние, които четат децата ни и които ще четат децата на децата ни. А знаете ли каква е поуката от тези истории?

Детските книжки са безценни. Всяка от тях е бягство в един вълшебен свят, свят на приключения и забавления. Детските книжки показват на децата ни света такъв, какъвто е около тях и такъв, какъвто може да бъде във въображението им. Детски книжки е най-прекрасният подарък, който можете да направите на децата. Избирайте внимателно и знайте, че всяка една от детските книжки освен много развлечение може да предложи на детето Ви ценен урок.
Ние сме избрали за Вас 4 детски книжки, които са вечни – това са историите от нашето детство, тези, които днес четат децата ни и утре ще четат децата на децата ни. А ето и поуката от тях:

детски книжки

Детски книжки: Патиланско царство

* Патиланско царство
Тук вниманието е насочено върху това, че ние също сме били деца. Това, което днес преживява нашето дете и това, което го вълнува, а на нас ни се струва глупаво и маловажно, е било това, което е вълнувало самите нас преди толкова много години. Но много често го забравяме. Ран Босилек ни напомня, че белите, които днес правят децата ни, са същите, които и ние сме правили. Не трябва да го забравяме и не трябва да сме прекалено сурови към палавниците.
* Пипи Дългото чорапче
Това необикновено момиче с червена коса и много лунички ни показва, че не трябва да се страхуваме да бъдем себе си, да бъдем различни. Ние не трябва да сме еднакви, защото не можем. Всеки от нас е такъв какъвто е.
* Емил от Льонеберя
Не поставяйте етикет „проблемно дете“ на малчугана, който е по-буен, по-палав и по-независим. Това дете може би се опитва да Ви покаже, че вече е пораснало и може да различава справедливостта от несправедливостта, редното от нередното, пишат от webstage.bg. Действителността ни показва, че най-големите хулигани могат да станат най-известните изобретатели.
* Малкият принц
Тук отново се напомня, че всички ние сме били. Прочитът на тази детска книжка винаги е индивидуален, тъй като тя е много философски насочена. Но тук именно се замисляме и откриваме какво за нас е самотата, приятелството и любовта.

А кои са Вашите любими детски книжки? Какво сте научили от тях?

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар