Раждане у дома, заради религиозни вярвания, постави в опасност млада майка

Раждане у дома, заради религиозни вярвания, постави в опасност млада майка
5 (100%) 1 vote

За раждане, което е било извършено в домашни условия, се разбра едва 5 дни след това. Лекарите открили парчета от плацента и разкъсвания

Раждане в домашни условия постави в опасност млада майка от пазарджишко село. 29-годишната родилка е родила нормално в дома си своята трета рожба, а съпругът й е бил този, който е асистирал на раждането и е прерязал пъпната връв на новороденото, предават от Блиц.
За домашното раждане се разбрало едва след 5 дни, когато младата майка посетила болницата в Пазарджик, за да поиска документ за бебето си и така да се издаде акт за раждане на новороденото. За случая разказа началникът на АГ отделението в пазарджишката болница д-р Георги Стоянов. Пред 24 часа той е разказал, че родилката е категорично е отказала преглед, но това пък било условието на медиците, за да й издадат официален документ за раждането. Така жената склонила, а лекарите намерили парчета плацента в утробата й, разкъсвания и кървене. Въпреки всичко това 29-годишната родилка отказала медицинска помощ, защото отказвала да се раздели от бебето си. Тогава д-р Стоянов предложил на родилката ВИП стая, в която майката и бебето да са неотлъчно заедно.

раждане

Раждане у дома заради религиозни вярвания постави в опасност родилка

Така жената склонила да бъде хоспитализирана, но не се съгласила на кръвопреливане, въпреки притеснително ниските нива на хемоглобина.
Новороденото, което е проплакало след естествено раждане у дома на 2 април, тежи 2,7 кг и е д дължина 50 см. При положение, че предишните две раждания са били със секцио, това естествено раждане е било рисково и родилката трябва да е щастлива, че е преминало без усложнения.
Майката отказала на рожбата й да бъдат поставяни каквито и да е ваксини.
Майката и бебето са в добро общо състояние, а причина за домашното раждане и отказа от имунизации са религиозните вярвания на родилката и съпруга й.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар