5 детски книги, които ни дават безценни съвети

5 детски книги, които ни дават безценни съвети
5 (100%) 2 votes

Тези детски книги съдържат безценни съвети, които помагат на децата да разберат света и да научат важен житейски урок. Ето няколко съвета от тях!

Детските книги помагат на малчуганите да опознаят света, въвеждайки ги в един различен свят на приключения, необикновени герои, вълшебства и завладяващи истории. Детските книги могат да дадат безценни съвети на децата и така да им помогнат да възприемат ценен житейски урок. Детските книги имат силата да променят живота на хлапетата и може да не Ви се вярва, но понякога те могат да променят и Вас, възрастните.
Избрали сме 5 детски книги, които детето Ви трябва да прочете. А ако Вие сте пропуснали да се впуснете в тези приключения, знайте, че никога не е късно.
Ще се опитаме да дадем пример с няколко кратки откъса и се надяваме така да насочим вниманието Ви към детските книги и силата, която те имат.

детски книги

Детски книги: „Хари Потър“

1.) „Хари Потър и даровете на смъртта“ от Дж. К. Роулинг. Важен урок, който Хари трябва да научи, а с него и ние, е, че не трябва да съжаляваме мъртвите, а живите, и най-вече онези, които живеят без любов.
2.) „Вещиците“ от Роалд Дал. Тук научаваме, че няма значение кой си и как изглеждаш, стига да имаш някой до себе си, който да те обича истински.

детски книги

Детски книги: „Малкият принц“

3.) „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент Екзюпери. Лисицата ни споделя, че истински се вижда само със сърцето, защото същественото е невидимо за очите.
4.) „Пипи дългото чорапче“ от Астрид Линдгрен. Нашият свят е пълен с разни неща и просто има нужда някой да ги потърси и открие.

детски книги

Детски книги: „Пипи дългото чорапче“

5.) „Хвърчащата класна стая“ от Ерих Кестнер. Тук децата получават тежък съвет –  да се научат да преглъщат и смилат ударите, като истински боксьори.
Може да прозвучи налудничаво, но понякога в детските книги можете да намерите отговорите и решенията на много важни въпроси. Просто трябва да потърсите!

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар