„Игра на тронове“ вдъхновява родители при избора на имена на децата

„Игра на тронове“ вдъхновява родители при избора на имена на децата
5 (100%) 2 votes

Сагата „Игра на тронове“ се е превърнала в истински хит, а най-верните фенове са решили да кръстят децата си на героите от сериала

„Игра на тронове“ е поредното доказателство, че телевизионните сериали и книгите са страхотен източник при избора на имена за децата ни. Ако родителите са решили да не кръщават рожбите си на някоя баба или дядо, много често те кръщават детето си на любим герои от филм, сериал или книга.
„Игра на тронове“ се превърна в истински хит, а както изглежда напоследък се наблюдава истински бум на имената от телевизионната сага.
„Игра на тронове“ повлия съвсем ново течение в модата на имената, тъй като фентъзи поредицата се отличава с герои с необикновени имена. Така например повлияни от манията по „Игра на тронове“ родителите на 146 момиченца в Америка са избрали името Халееси, а във Великобритания 104 момиченца са наречени Аря, предават от информационна агенция Блиц.

"Игра на тронове"

„Игра на тронове“ вдъхновява родители при избора на имена на децата

Новата мода сред имената на деца повлияна от „Игра на тронове“ е разпространена най-вече в САЩ, но вече обхваща и Европа. Според нас е само въпрос на време да и сред българските деца да започнем да чуваме имената Халееси, Санса, Денерис или Аря, тъй като фентъзи сагата се радва на огромна популярност и в България.
Манията по телевизионната сага на HBO „Игра на тронове“ започва през 2011 година, когато стартира първия сезон по поредицата книги на Джордж Р. Р. Мартин. А през 2012 година стотици деца вече носят имена на героите от „Игра на тронове“.
Като най-популярно сред момичешките имена се откроява Аря, което вече заема 413-о място по популярност в Америка. А за момченцата най-харесвано е името Теон, въпреки че самият герои не е сред най-харесваните от „Игра на тронове“.
На Вас как Ви звучат тези необикновени имена и бихте ли избрали едно от тях за детето си?

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар