Спина бифида или защо опашка порасна на новородено бебе (ВИДЕО)

Спина бифида или защо опашка порасна на новородено бебе (ВИДЕО)
4 (80%) 3 votes

Спина бифида е изключително рядък дефект. Именно вроденото заболяване е причина новородено бебе да се сдобие с опашка в края на гръбначния стълб

Спина бифида е наименованието на изключително рядък вроден дефект. По време на бременността гръбнака на плода не се „изгражда“ напълно и след раждането на бебето се проявяват аномалии или инфекции.
Именно спина бефида е причината новородено бебе да се сдобие с израстък, който наподобява опашка. Дефектният израстък се е появил в края на гръбначния стълб на малко момченце от китайския град Чанша, предават от информационна агенция Блиц. В момента момченцето, което е покосено от спина бифида, е на 5 месеца, а израстъкът, приличащ на опашка, е започнал да се появява само няколко дни след раждането.

спина бифида

Спина бифида: опашка порасна на новородено бебе (ВИДЕО)

5-месечният Нуо Нуо от Чанша, Китай, е започнал да се сдобива със своята опашка още в първите дни след като се е появил на бял свят. Майката на момченцето,която не е знаела какво е това, се е обърнала към лекарите за помощ веднага щом е забелязала опашката на сина си. Разтревожената майка умолява лекарите да отстранят израстъка, но медиците са на мнение, че това не е възможно.
Случаят на Нуо Нуо не е първият на спина бифида, за който сме ви информирали. ТУК можете да си припомните историята на още едно бебе от Китай и да видите него снимка.
За да се избегне появата на спина бифида още по време на формиране на плода в утробата на майката, се препоръчва приема на фолиева киселина като профилактика. Известни са случаи, в които чрез хирургическа намеса „опашките“ на децата със спина бифида са били отстранявани.

Клюки.вс препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар